Live

Cazul fetiței de la Baia de Aramă. Inspecţia Judiciară, sesizată cu privire la conduita procurorului Maria Piţurcă

Data actualizării: Data publicării:

Președintele Consiliului Superior al Magistraturii, Lia Savonea, a sesizat Inspecția Judiciară pentru a efectua cercetări cu privire la conduita și modul în care procurorul de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Craiova, Maria Pițurcă, a intervenit în cazul fetiței din Baia de Aramă.

„Față de aspectele semnalate de mass-media cu privire la conduita unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova, care ar fi bruscat o minoră cu ocazia efectuării unei percheziții în cursul zilei de 21 iunie 2019, Președintele Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), doamna judecător Lia Savonea, a decis sesizarea Inspecției Judiciare în vederea efectuării de verificări cu privire la împrejurările și modalitatea în care procurorul a exercitat supravegherea cercetării penale în cauză și a coordonat activitatea de efectuare a percheziției domiciliare”, informează CSM, printr-un comunicat.

Președintele CSM turii solicită efectuarea cu celeritate a tuturor verificărilor prevăzute de lege pentru clarificarea în cel mai scurt timp a tuturor împrejurărilor de fapt și de drept incidente în cauză, mai anunță sursa citată.

Fetiţa de 8 ani din Baia de Aramă a fost dată în adopţie unui cuplu din SUA cu cetăţenie română. Ea locuia împreună cu asistenta maternală, care a avut grijă de fetiţă în ultimii şapte ani.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Are 38 de ani și a iscat multe discuții după ce s-a aflat ce dietă ține. ”N-ar trebui să te lauzi cu asta”

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Conflictul Lia Savonea - Ana Birchall, analizat la CCR. Şefa CSM acuza că fostul ministru a subminat autoritatea Consiliului

Lia Savonea, val de acuzaţii la adresa Anei Birchall. Reclamaţia şefei CSM a fost trimisă la Curtea Constituţională

Ana Birchall și Lia Savonea s-au certat din nou în CSM: „Vă rog să nu dați lecții ministrului”

Denunț penal pe numele Liei Savonea, președintele CSM

Partenerii noștri