Cazul fetiței de la Baia de Aramă. Inspecţia Judiciară, sesizată cu privire la conduita procurorului Maria Piţurcă

Data actualizării: Data publicării:
fetita-adoptie-baia-de-arama-fb-vlad-alexandrescu

Președintele Consiliului Superior al Magistraturii, Lia Savonea, a sesizat Inspecția Judiciară pentru a efectua cercetări cu privire la conduita și modul în care procurorul de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Craiova, Maria Pițurcă, a intervenit în cazul fetiței din Baia de Aramă.

„Față de aspectele semnalate de mass-media cu privire la conduita unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova, care ar fi bruscat o minoră cu ocazia efectuării unei percheziții în cursul zilei de 21 iunie 2019, Președintele Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), doamna judecător Lia Savonea, a decis sesizarea Inspecției Judiciare în vederea efectuării de verificări cu privire la împrejurările și modalitatea în care procurorul a exercitat supravegherea cercetării penale în cauză și a coordonat activitatea de efectuare a percheziției domiciliare”, informează CSM, printr-un comunicat.

Președintele CSM turii solicită efectuarea cu celeritate a tuturor verificărilor prevăzute de lege pentru clarificarea în cel mai scurt timp a tuturor împrejurărilor de fapt și de drept incidente în cauză, mai anunță sursa citată.

Fetiţa de 8 ani din Baia de Aramă a fost dată în adopţie unui cuplu din SUA cu cetăţenie română. Ea locuia împreună cu asistenta maternală, care a avut grijă de fetiţă în ultimii şapte ani.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri