Live

Cel mai mare grup din PE anunță că o susține pe Kovesi la șefia Parchetului European

Data actualizării: Data publicării:
Foto: Inquam Photos/Octav Ganea

Vicepreședintele Partidului Popular European (Creștin Democrat), cel mai mare grup politic din Parlamentul European, a anunțat că formațiunea politică o va vota pe Laura Codruța Kovesi la șefia Parchetului European.

Întrebat de un reporter HotNews dacă PPE o va susține pe Kovesi în funcția de procuror-șef al Parchetului European, Esteban Gonzalez Pons, vicepreședintele formațiunii, a declarat:

„Ca să răspund foarte scurt, noi o susținem clar. Credem că sfera politică trebuie să stea departe de alegerea procurorului european. Deci, doar gândindu-ne la capacitatea ei tehnică, o susținem”, a spus Pons.

Laura Codruţa Kovesi, a fost selectată pe primul loc pentru poziţia de procuror-şef al Parchetului European, instituție ce ar urma să înceapă să funcționeze din 2020.

Parlamentului European și Consiliului UE le-au fost transmise primele trei propuneri, în ordinea preferinţelor, din care legislativul urmează să-l aleagă pe şeful Parchetului European. După Laura Codruţa Kovesi sunt clasaţi un procuror din Franţa şi unul din Germania.

Vineri, Josef Moser, ministrul austriac de Justiție, prezent la Consiliul Justiţie şi Afaceri Interne (JAI), a anunțat că și Austria va vota în favoarea Laurei Codruța Kovesi pentru șefia Parchetului european.

Iar joi, Gunther Krichbaum, președintele comisiei pentru Afaceri Europene din Bundestag-ul german, a anunțat că o sprijină pe fosta șefă a DNA, Laura Codruța Kovesi pentru șefia Parchetului European.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Femeia care și-a cumpărat un avion pentru a nu mai plăti mereu două locuri a intrat pe teren și internetul ”a explodat”

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Giorgia Meloni și-a anunțat candidatura la alegerile europarlamentare: „Să trimitem stânga în opoziție”

"Foloseşte-ţi votul": Parlamentul European a lansat clipul electoral prin care cheamă cetățenii UE să voteze la alegerile europene

Eurodeputații au revizuit politica agricolă. Fermele mici, exceptate de la controale şi sancţiuni pentru nerespectarea unor norme

Asistentul europarlamentar suspectat că spiona pentru China a fost arestat. El ar fi spionat inclusiv opozanți chinezi

Partenerii noștri