Live

Cum a fost prins Oprescu. Fostul primar stătea într-o zonă exclusivistă din Atena și ar fi vrut să plece spre o insulă din Marea Egee

Data publicării:
Sorin Oprescu a fost prins în regiunea Glyfada, la sud de Atena. Foto: Profimedia Images

Fostul primar al Capitalei, Sorin Oprescu, condamnat la peste 10 ani de închisoare, a fost prins în Atena, în timp ce ar fi încercat să plece spre o insulă din Marea Egee. Potrivit presei elene, Oprescu locuia într-o zonă exclusivistă, însă nu intenționa să rămână în capitala Greciei.

Într-o intervenție în direct la Digi24, medicul Nikos Koudounis a relatat detalii despre arestarea fostului primar. Oprescu ar fi fost prins în regiunea Glyfada, o regiune bogată din sudul Atenei.

Nikos Koudounis, medic în Atena: „Această știre este pe prima pagină în Grecia. Domnul Sorin Oprescu se află la ora actuală la sediul central al poliției din Atena. El a fost arestat ieri în regiunea Glyfada, o regiune bogată din sudul Atenei. Acolo este deschiderea către Marea Egee. Se spune că urma să plece spre o insulă din Grecia și după, în altă parte. Sub nicio formă nu a vrut să stea în Atena. Acum poliția caută să afle cine l-a ajutat să intre în țară, unde a astat în Atena, cine l-a invitat la această casă unde a fost prins. Ultima știre este că a invocat și o problemă de sănătate astfel încât să nu fie extrădat curând în România.”

În Glyfada ar locui cei mai bogați oameni din Grecia, însă este o zonă atent monitorizată.

„Glyfada este la 15 minute de centrul Atenei, este zona în care poți foarte ușor închiria o mică navă și să pleci ușor, în 15-20 de minute să fii la primele insule de Marea Egee. Acolo stau cei mai bogați, precum fotbaliști cunoscuți, cântăreți, modele. Este o zonă în care trebuie să ai destul de mulți bani pentru a închiria sau pentru a sta acolo. Cineva l-a ajutat ca să poată stea acolo. Nu închiriase nimic. Poliția caută cine l-a ajutat și precum ce voia să facă de acolo. Să stai acolo definitiv este greu, pentru că te va găsi poliția fiind o zonă foarte bine supravegheată”, a mai spus Koudounis.

Fostul primar al Capitalei, Sorin Oprescu, condamnat la 10 ani de închisoare, rămâne în arest în Grecia, până când va fi luată o decizie în privința extrădării lui în România.

Oprescu a fost chemat în această dimineață în fața unei instanțe care l-a întrebat dacă vrea să se întoarcă în România, iar acesta a refuzat. În aceste condiții, judecătorul a decis ca fostul edil să rămână în arest.

Decizia rămâne valabilă până când se va întruni comisia care va judeca cererea de extrădare a lui Oprescu în România.

Editor : R.K.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Împușcată mortal în plină stradă, la 21 de ani, alături de iubit! Autoritățile au făcut o descoperire care schimbă totul

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

De ce își aruncă grecii oalele pe geam de Paște. Cele mai ciudate tradiții în jurul lumii

Imagini apocaliptice din Grecia. Cerul a devenit portocaliu și Atena abia se mai vede după ce a fost acoperită de praf saharian

Atenționare de călătorie pentru românii care merg în Grecia: Se anunță greve care vor da peste cap transportul public

Flacăra olimpică a fost aprinsă la Olympia (Grecia), cu 101 zile înaintea Jocurilor Olimpice de la Paris

Partenerii noștri