Cum a fost prins Oprescu. Fostul primar stătea într-o zonă exclusivistă din Atena și ar fi vrut să plece spre o insulă din Marea Egee

Data publicării:
Greece, Athens, Glyfada, yachts moored in harbor surrounded by hotels built into hillside
Sorin Oprescu a fost prins în regiunea Glyfada, la sud de Atena. Foto: Profimedia Images

Fostul primar al Capitalei, Sorin Oprescu, condamnat la peste 10 ani de închisoare, a fost prins în Atena, în timp ce ar fi încercat să plece spre o insulă din Marea Egee. Potrivit presei elene, Oprescu locuia într-o zonă exclusivistă, însă nu intenționa să rămână în capitala Greciei.

Într-o intervenție în direct la Digi24, medicul Nikos Koudounis a relatat detalii despre arestarea fostului primar. Oprescu ar fi fost prins în regiunea Glyfada, o regiune bogată din sudul Atenei.

Nikos Koudounis, medic în Atena: „Această știre este pe prima pagină în Grecia. Domnul Sorin Oprescu se află la ora actuală la sediul central al poliției din Atena. El a fost arestat ieri în regiunea Glyfada, o regiune bogată din sudul Atenei. Acolo este deschiderea către Marea Egee. Se spune că urma să plece spre o insulă din Grecia și după, în altă parte. Sub nicio formă nu a vrut să stea în Atena. Acum poliția caută să afle cine l-a ajutat să intre în țară, unde a astat în Atena, cine l-a invitat la această casă unde a fost prins. Ultima știre este că a invocat și o problemă de sănătate astfel încât să nu fie extrădat curând în România.”

În Glyfada ar locui cei mai bogați oameni din Grecia, însă este o zonă atent monitorizată.

„Glyfada este la 15 minute de centrul Atenei, este zona în care poți foarte ușor închiria o mică navă și să pleci ușor, în 15-20 de minute să fii la primele insule de Marea Egee. Acolo stau cei mai bogați, precum fotbaliști cunoscuți, cântăreți, modele. Este o zonă în care trebuie să ai destul de mulți bani pentru a închiria sau pentru a sta acolo. Cineva l-a ajutat ca să poată stea acolo. Nu închiriase nimic. Poliția caută cine l-a ajutat și precum ce voia să facă de acolo. Să stai acolo definitiv este greu, pentru că te va găsi poliția fiind o zonă foarte bine supravegheată”, a mai spus Koudounis.

Fostul primar al Capitalei, Sorin Oprescu, condamnat la 10 ani de închisoare, rămâne în arest în Grecia, până când va fi luată o decizie în privința extrădării lui în România.

Oprescu a fost chemat în această dimineață în fața unei instanțe care l-a întrebat dacă vrea să se întoarcă în România, iar acesta a refuzat. În aceste condiții, judecătorul a decis ca fostul edil să rămână în arest.

Decizia rămâne valabilă până când se va întruni comisia care va judeca cererea de extrădare a lui Oprescu în România.

Editor : R.K.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri