Live

Înalta Curte sesisează CCR în dosarul lui Sebastian Ghiță, după ce Secția specială a retras apelul

Data actualizării: Data publicării:

Magistrații instanței supreme au decis admiterea cererii procurorilor de sesizare a Curții Constituționale în dosarul lui Sebastian Ghiță, în care SIIJ a retras apelul, cu o excepție de neconstituționalitate vizează atribuțiile Secției speciale.

Admite cererea de sesizare a Curţii Constituţionale cu excepţia de neconstituţionalitate a dispoziţiilor art. 881 alin. 6 şi art. 888 alin 1 lit. d) din Legea nr. 304/2004 privind organizarea judiciară modificate prin art. 14 pct. 4 şi 6 din OUG nr. 7/2019 formulată de Ministerul Public - Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie –Secţia Judiciară, Serviciul judiciar penal. Dispune sesizarea Curţii Constituţionale a României cu excepţia de neconstituţionalitate invocată de Ministerul Public - Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie –Secţia Judiciară, Serviciul judiciar penal”, se arată în minuta instanței, potrivit MEDIAFAX.

Decizia este definitivă.

Articolele 4 și 6 din OUG 7, pentru care a fost sesizată CCR, vizează atribuțiile Secției pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție în cazul retragerii apelurilor chiar dacă soluțiile din dosare au fost dispuse înainte ca Secția să devină operațională.

Este vorba despre dosarul în care Sebastian Ghiță este judecat alături de foști șefi și procurori din Prahova. La fond, Ghiță a fost achitat, iar procurorii au declarat apel.

Ulterior, Secția de anchetare a magistraților a devenit operațională și a decis retragerea apelului din dosar.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Femeia care și-a cumpărat un avion pentru a nu mai plăti mereu două locuri a intrat pe teren și internetul ”a explodat”

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Iniţiativa legislativă cetăţenească „Luna iunie - Luna Identităţii Creştine” nu îndeplineşte condiţiile prevăzute de Constituţie (CCR)

CCR: Devansarea alegerilor prezidenţiale este constituţională

REPER a atacat OUG-ul de comasare a alegerilor la CCR. Cioloș: Am fost deposedați de Guvernul Ciolacu de dreptul de a ne apăra votul

Dezincriminarea evaziunii fiscale sub 1 milion de euro, constituţională. CCR: Legea face trecerea spre teoriile moderne ale dreptului

Partenerii noștri