Live

Melodia trupei Vama pe care o asculta Kovesi înainte de audierea în PE. „Mi-a dat o stare foarte bună”

Data actualizării: Data publicării:

O piesă despre românii forţaţi de corupţie, birocraţie, umilinţe şi neputinţă să plece în exil, dar şi despre puterea oamenilor de a se uni. Aceasta este melodia care a inspirat-o pe Laura Codruţa Kovesi înainte de audierea din Parlamentul European. Piesa „În ţara în care m-am născut a fost alegerea fostei şefe DNA.

Într-un interviu pentru Europa FM, Laura Codruţa Kovesi a povestit cum a ajuns să fie fan Vama, ce s-a întâmplat înainte şi în timpul audierilor, dar şi pe cine a sunat imediat după şi cum a aşteptat rezultatul votului.

„Sunt fan Vama Veche și Tudor Chirilă. Îmi plac mult melodiile lor, în special versurile. Au avut un concert în 2004 sau 2003 la Sighișoara, am fost cu niște colegi de la Sibiu și lansaseră melodia „Nu ne mai trageți pe dreapta” și când s-a terminat concertul, printre cei care eram acolo era și un polițist și tot drumul până la Sibiu noi cântam melodia și n-a avut ce face, că era cu noi în mașină.

„Când eram la Bruxelles, înainte de audieri, chiar piesa asta am ascultat-o și mi-a dat o stare foarte bună”, a spus Laura Codruța Kovesi.

Ea a povestit și ce s-a întâmplat înainte de audieri.

„Când am fost la audieri, toți cei 3 candidați am stat într-o altă încăpere și ne-au rugat să nu folosim telefoanele, pentru că unii parlamentari o să ne pună aceleași întrebări tuturor și să nu fim influențați. Am închis telefonul și l-am pus în geantă, nu știam ce s-a întâmplat. Am terminat audierea și primul lucru am sunat-o pe mama și era foarte emoționată și atât mi-a zis: sunt foarte mândră de tine”, a spus Kovesi.

Melodia „În țara-n care m-am născut” a fost preluată de trupa Vama de la Jean Moscopol. Acesta a plecat din țară în 1947, după instaurarea regimului comunist, și a scris melodia în exil.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

A văzut cum a apărut în public la Miami și a întrebat-o direct: ”Ești bolnavă?”. Răspunsul dat imediat de model

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Calvar la granița de nord cu Ucraina: sute de tiruri așteaptă și până la 30 de ore să treacă din România în Ucraina

Bani pentru fermieri și benzi în vămi dedicate camioanelor înmatriculate în UE. Ciolacu: Vor avea prioritate în fața celor din Ucraina

Șeful Vămii București a luat mită 400 de perechi de adidași și 1.000 de parfumuri contrafăcute (referat DNA)

Percheziții DNA la Direcția Vamală București. Surse: Angajați ai Fiscului primeau mită între 700 și 10.000 de euro

Partenerii noștri