Șeful Vămii București a luat mită 400 de perechi de adidași și 1.000 de parfumuri contrafăcute (referat DNA)

Data actualizării: Data publicării:
adidasi sticlute de parfum
Foto: Profimedia Images

Șeful Vămii București a luat mită adidași și parfumuri de la contrabandiști ca să închidă ochii la ilegalitățile lor. Directorul instituției și alți doi angajați au fost reținuți după audierile de la Direcția Națională Anticorupție (DNA). Procurorii spun că aceștia erau mână în mână cu contrabandiștii și că au lăsat voit să intre în România tone de produse contrafăcute. Directorul are deja o istorie din România.

Procurorii spun că vameșii au luat bani de la contrabandiști în mai multe tranșe. În primul rând inspectorii de la Vamă închideau ochii la controalele din centrele comerciale și dacă vedeau marfă de contrabandă nu dădeau amenzi.

De asemenea, unul dintre angajați l-a anunțat pe un om de afaceri că este vizat de o anchetă penală. I-ar fi spus de asemenea că are influență la frontieră și că poate facilita intrarea în țară a produselor contrafăcute.

Peste 70.000 de euro au primit cei trei angajați de la frontieră, iar șeful a cerut 50.000 de euro pe care urma să îi primească avans pentru un apartament. În plus, a cerut peste 400 de perechi de adidași și 1.000 de parfumuri contrafăcute.

Șeful vămii din București a condus și Vama Constanța Sud, iar, potrivit declarației de avere, în prezent este și șeful celei din Ploiești. Este un personaj discret, nu există imagini sau declarații date vreodată jurnaliștilor. În documentul făcut public se arată că avea un venit luat de peste 9.500 de lei pe lună, 3 apartamente și o casă, dar și 4 terenuri. De asemenea are credite de peste 330 de mii de lei.

Locul pe care îl conducea este o mină de aur. Vama București are cea mai mare activitate din țară pentru că vameșii din capitală verifică toate coletele aduse în România cu avionul. Angajații verifică marfa și semnează intrarea produselor pe piața din România. Vameșii verifică și toate TIR-urile care intră în București și văd dacă de la intrarea în țară și până în capitală încărcătura a fost schimbată.

Editor : A.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri