Live

Parchetul General a început urmărirea penală in rem pentru "răspândirea bolilor la animale sau plante" şi "neglijenţă în serviciu"

Data publicării:

Procurorii Ministerului Public vor ancheta modul în care autorităţile de resort au gestionat criza pestei porcine africane, care a dus până acum la uciderea a sute de mii de porci şi a produs pagube uriaşe în industria agro-alimentară. Anunţul făcut de Parchetul General vine în aceeaşi zi în care preşedintele Klaus Iohannis a cerut, la rândul său, verificarea modului în care instituţiile responsabile s-au achitat de responsabilităţi. 

 

Comunicatul Ministerului Public:

În urma solicitărilor mass-media, Biroul de informare şi relaţii publice din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie este abilitat să confirme următoarele:

La Secția de urmărire penală  și criminalistică  din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție a fost constituit un dosar penal  privind epidemia de pestă porcină, procurorii dispunând începerea urmăririi penale in rem pentru săvârșirea infracțiunilor de răspândirea bolilor la animale sau planteprev. de art.355 din  Codul penal, și neglijență în serviciuprev. de art.298 din Codul penal.

Lucrarea a fost înregistrată la Secția de urmărire penală și criminalistică la data de 03.09.2018, ca urmare a sesizării din oficiu și a formulării unui denunț.

Pe măsura derulării cercetărilor, vom informa opinia publică.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Femeia care și-a cumpărat un avion pentru a nu mai plăti mereu două locuri a intrat pe teren și internetul ”a explodat”

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Ce pensie va avea Iohannis. Președintele a adunat 42 de ani de muncă

Simonis: România nu e pregătită peste noapte pentru cota progresivă. La fel și cu taxa pe lux. ANAF să se raporteze la un calcul al UAT

Guvernul a aprobat un memorandum care modifică Acordul cu Republica Moldova cu privire la cooperarea în domeniul militar

Iohannis se pensionează din postul de profesor de la Colegiul „Brukenthal”. Președintele a ținut catedra blocată 27 de ani

Partenerii noștri