Live

Percheziții DNA la primăria Iași într-un dosar în care sunt vizate fapte de corupție. Reacția primarului Chirica

Data actualizării: Data publicării:
Procurorii anti-corupție fac percheziții la sediul primăriei Iași.

Se fac percheziții joi dimineață la primăria din Iași, cercetări care vizează infracțiuni de corupție din 2019.

Ligia Pricopi, jurnalist Digi24: Sunt vizate fapte de corupție care s-ar fi petrecut în urmă cu doi ani, pe parcursul lui 2019, dar și infracțiuni asimilate celor de corupție.

Deocamdată, procurorii DNA nu au dat detalii despre faptele verificate. Cert este că în acest dosar anchetatorii au obținut autorizații pentru pentru 11 percheziții domiciliare și pentru sediul primăriei Iași de unde se ridică documente.

La sfârșitul lunii aprilie și DIICOT a descins la primăria Iași, într-un dosar care viza constituirea unui grup infracțional organizat. Un om de afaceri ar fi obținut, în cauza instrumentată de DIICOT, un teren din patrimoniul primăriei, în mod fraudulos, și inclusiv primarul Chirica are calitate de inculpat, pentru omisiunea sesizării organelor judiciare.

Așadar, la scurt timp, la primărie au venit pentru a face verificări și procurorii anti-corupție.

Mihai Chirica, primarul municipiului Iași: Nu am nicio calitate și nici foarte multe detalii. Sunt hotărâri legate de inventariere, de prin 2005, probabil că este legat și de terenul care a făcut obiectul schimbului de lângă cimitirul Eternitate, și care se pare că a fost o reclamație din interiorul Partidului Național Liberal, a unui consilier, la vremea respectivă, față de colegii săi. 

Editor : Liviu Cojan

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

S-a aflat! Motivul pentru care soția lui Cristi Tănase a obținut ordin de restricție împotriva fostului fotbalist

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Gorghiu, după investigația privind averea primarului din Sinaia: „E foarte posibil să se sesizeze DNA. Nu le dau eu teme la televizor”

Victor Ponta a dat statul român în judecată, inclusiv DNA și procurorul care l-a trimis în judecată în dosarul Turceni - Rovinari

PSD Iaşi a depus listele de candidaţi la locale. Balanișcu spune că e „omul care îl poate scoate pe penalul Mihai Chirica din Primărie”

BEJ Prahova i-a admis candidatura lui Iulian Dumitrescu, cercetat penal, pentru un nou mandat de președinte al Consiliului Județean

Partenerii noștri