Live

Toader: "Am trimis o scrisoare prim-vicepreşedintelui Timmermans, în care i-am prezentat Ordonanţa de modificare a legilor justiţiei"

Data publicării:

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a declarat joi că i-a trimis o scrisoare prim-vicepreşedintelui Comisiei Europene, Frans Timmermans, în care i-a explicat motivaţiile pentru fiecare prevedere din Ordonanţa de urgenţă care modifică legile justiţiei, după ce Comisia a adus o serie de observaţii critice pe marginea acesteia, transmite Agerpres.

Foto: INQUAM_Octav Ganea



"Am trimis o scrisoare prim-vicepreşedintelui Timmermans, în care i-am prezentat Ordonanţa de modificare a legilor justiţiei", a declarat Toader la Parchetul General, citat de Agerpres.

Întrebat dacă l-a informat pe oficialul CE despre o anchetă în curs în România referitoare la acesta, Toader a spus: "Nu am vorbit şi nu vorbesc despre dosare în curs".

"Deocamdată am trimis scrisoarea către Timmermans şi pe parcurs vă voi da detalii", a adăugat ministrul Justiţiei.

Guvernul a adoptat marţi o ordonanţă de urgenţă care modifică legile Justiţiei şi care se referă, printre altele, la delegările în funcţii de conducere de rang înalt din cadrul Ministerului Public, a anunţat ministrul Tudorel Toader.

Întrebat în ziua adoptării OUG cum comentează faptul că guvernul Dăncilă a adoptat o nouă ordonanță de urgență pentru modificarea legilor justiției, Timmermans a spus: "Înainte de a putea comenta trebuie să văd care e OUG. Nu știam că va fi adoptată, o să mă uit deîndata ce voi ajunge la birou".

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Are 38 de ani și a iscat multe discuții după ce s-a aflat ce dietă ține. ”N-ar trebui să te lauzi cu asta”

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Paul de România, în arest până pe 9 mai. Gorghiu: Nu am mai avut predare de fugar din Malta. Voi discuta cu ministrul Justiției

Ursula von der Leyen nu exclude interzicerea TikTok în UE dacă va fi realesă în fruntea Comisiei Europene

Ţările UE au aprobat noi reguli, mai relaxate, privind datoria publică şi deficitul bugetar

Comisia Europeană a aprobat ajutorul de 95,3 milioane de euro pentru TAROM

Partenerii noștri