Live

Klaus Iohannis a discutat cu ministrul de Interne al Spaniei despre aderarea la Schengen

Data publicării:
Președintele Klaus Iohannis, l-a primit joi la Palatul Cotroceni, pe ministrul spaniol de interne, Fernando Grande-Marlaska Gómez. Foto: Administrația Prezidențială

Președintele Klaus Iohannis, l-a primit joi la Palatul Cotroceni, pe ministrul spaniol de interne, Fernando Grande-Marlaska Gómez. Cei doi oficiali au discutat despre aderarea României la Schengen, în condițiile în care Spania va prelua președinția UE în a doua jumătate a acestui an.

Iohannis a evidențiat cadrul pozitiv al relației bilaterale dintre România și Spania, aniversarea, în acest an, a zece ani de la ridicarea relației la nivel de Parteneriat Strategic, precum și cooperarea excelentă în plan bilateral, european și al NATO. Președintele României a transmis mulțumiri autorităților spaniole pentru sprijinul deschis arătat comunității românești din Spania.

În contextul deținerii de către Spania a Președinției rotative a Consiliului Uniunii Europene în semestrul al doilea al acestui an, președintele a exprimat sprijinul României pentru prioritățile acesteia și a reiterat deschiderea țării noastre de a colabora îndeaproape pentru avansarea agendei europene și depășirea cu succes a provocărilor actuale, potrivit unui comunicat al Administrației Prezidențiale.

Președintele a discutat despre obiectivul țării noastre de a finaliza cu succes aderarea la spațiul Schengen în acest an, adresând mulțumiri pentru sprijinul constant și necondiționat acordat de Spania pentru aderarea României. Totodată, Iohannis a reafirmat interesul țării noastre de a se implica activ în identificarea unor soluții în plan european cu privire la gestionarea migrației.

Ministrul de interne spaniol a subliniat excelenta cooperare între cele două țări în domeniul afacerilor interne și a exprimat aprecierea pentru deschiderea României de a sprijini viitoarea Președinție spaniolă a Consiliului UE în avansarea unor dosare importante în domeniul migrației și azilului, al cooperării polițienești, al luptei împotriva traficului de persoane, securității, potrivit comunicatului.

Editor : M.B.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

”Cea mai frumoasă femeie din lume”, gata să spună totul despre Năstase: ”Nu mai pot să trăiesc în minciună. E dureros ce mi se întâmplă”

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Ce spune Iohannis despre trimiterea de sisteme Patriot în Ucraina: „E inacceptabil să rămânem fără apărare, dar vom găsi o soluție”

Klaus Iohannis a discutat cu Biden despre candidatura sa la șefia NATO. „E foarte bine să fie doi candidați”

Iohannis a vorbit cu Biden despre Visa Waiver: „România ar putea îndeplini condițiile în viitorul nu foarte îndepărtat”

Joe Biden a mulțumit României la întâlnirea cu Klaus Iohannis. „Ați depășit toate așteptările”

Partenerii noștri