Klaus Iohannis a discutat cu ministrul de Interne al Spaniei despre aderarea la Schengen

Data publicării:
Președintele Klaus Iohannis, l-a primit joi la Palatul Cotroceni, pe ministrul spaniol de interne, Fernando Grande-Marlaska Gómez
Președintele Klaus Iohannis, l-a primit joi la Palatul Cotroceni, pe ministrul spaniol de interne, Fernando Grande-Marlaska Gómez. Foto: Administrația Prezidențială

Președintele Klaus Iohannis, l-a primit joi la Palatul Cotroceni, pe ministrul spaniol de interne, Fernando Grande-Marlaska Gómez. Cei doi oficiali au discutat despre aderarea României la Schengen, în condițiile în care Spania va prelua președinția UE în a doua jumătate a acestui an.

Iohannis a evidențiat cadrul pozitiv al relației bilaterale dintre România și Spania, aniversarea, în acest an, a zece ani de la ridicarea relației la nivel de Parteneriat Strategic, precum și cooperarea excelentă în plan bilateral, european și al NATO. Președintele României a transmis mulțumiri autorităților spaniole pentru sprijinul deschis arătat comunității românești din Spania.

În contextul deținerii de către Spania a Președinției rotative a Consiliului Uniunii Europene în semestrul al doilea al acestui an, președintele a exprimat sprijinul României pentru prioritățile acesteia și a reiterat deschiderea țării noastre de a colabora îndeaproape pentru avansarea agendei europene și depășirea cu succes a provocărilor actuale, potrivit unui comunicat al Administrației Prezidențiale.

Președintele a discutat despre obiectivul țării noastre de a finaliza cu succes aderarea la spațiul Schengen în acest an, adresând mulțumiri pentru sprijinul constant și necondiționat acordat de Spania pentru aderarea României. Totodată, Iohannis a reafirmat interesul țării noastre de a se implica activ în identificarea unor soluții în plan european cu privire la gestionarea migrației.

Ministrul de interne spaniol a subliniat excelenta cooperare între cele două țări în domeniul afacerilor interne și a exprimat aprecierea pentru deschiderea României de a sprijini viitoarea Președinție spaniolă a Consiliului UE în avansarea unor dosare importante în domeniul migrației și azilului, al cooperării polițienești, al luptei împotriva traficului de persoane, securității, potrivit comunicatului.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri