Live

Klaus Iohannis: România este alături de poporul Japoniei în aceste momente dificile

Data publicării:
Iohannis merge la Bruxelles unde se discută despre ajutorul pentru Ucraina și va pleda pentru continuarea lui. Foto: Inquam Photos / George Călin

Preşedintele Klaus Iohannis a transmis, marţi, că România este alături de Japonia în aceste momente dificile, precum şi un mesaj de condoleanţe pentru apropiaţii victimelor cutremurelor care au lovit luni această ţară.


"România este alături de poporul Japoniei în aceste momente dificile. Adresăm din inimă condoleanţele noastre familiilor şi prietenilor victimelor cutremurelor", a scris preşedintele Klaus Iohannis, pe pagina sa de X (fost Twitter).

Cutremurul cu magnitudinea de 7.6 care a lovit luni centrul Japoniei a omorât 48 de persoane, conform unui bilanţ provizoriu al autorităţilor locale.

"Numărul total al deceselor a ajuns la 48", a declarat marţi pentru AFP un oficial al autorităţilor din prefectura Ishikawa, epicentrul dezastrului.

Japonezii sunt într-o cursă contra cronometru pentru a-i scoate pe cei prinși sub dărâmături. Pe lângă construcțiile care s-au surpat, în jur de 200 de case dintr-un oraș au ars în incendiile care au izbucnit după seism. Guvernul a anunțat că a format o forță operativă de 10.000 de salvatori.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Crin Antonescu, despre candidatura lui Iohannis la șefia NATO: „Este ceva așa, un pic pe gustul nostru de intrigă și iubire”

Kelemen Hunor: Nu îmi pun mari speranțe în candidatura lui Iohannis la NATO. De la ambiție personală și până la funcție e cale lungă

Rareș Bogdan, către tinerii liberali: Nu aveţi vacanţă. La următoarea vizită la Casa Albă, în Biroul Oval trebuie să stea Nicolae Ciucă

Ce spune Iohannis despre trimiterea de sisteme Patriot în Ucraina: „E inacceptabil să rămânem fără apărare, dar vom găsi o soluție”

Partenerii noștri