Klaus Iohannis: România este alături de poporul Japoniei în aceste momente dificile

Data publicării:
iohannis face declaratii
Iohannis merge la Bruxelles unde se discută despre ajutorul pentru Ucraina și va pleda pentru continuarea lui. Foto: Inquam Photos / George Călin

Preşedintele Klaus Iohannis a transmis, marţi, că România este alături de Japonia în aceste momente dificile, precum şi un mesaj de condoleanţe pentru apropiaţii victimelor cutremurelor care au lovit luni această ţară.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media


"România este alături de poporul Japoniei în aceste momente dificile. Adresăm din inimă condoleanţele noastre familiilor şi prietenilor victimelor cutremurelor", a scris preşedintele Klaus Iohannis, pe pagina sa de X (fost Twitter).

Cutremurul cu magnitudinea de 7.6 care a lovit luni centrul Japoniei a omorât 48 de persoane, conform unui bilanţ provizoriu al autorităţilor locale.

"Numărul total al deceselor a ajuns la 48", a declarat marţi pentru AFP un oficial al autorităţilor din prefectura Ishikawa, epicentrul dezastrului.

Japonezii sunt într-o cursă contra cronometru pentru a-i scoate pe cei prinși sub dărâmături. Pe lângă construcțiile care s-au surpat, în jur de 200 de case dintr-un oraș au ars în incendiile care au izbucnit după seism. Guvernul a anunțat că a format o forță operativă de 10.000 de salvatori.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri