Live

Video Exclusiv Medicii și asistenții medicali români au ajuns în Italia, una din cele mai afectate zone de coronavirus

Data actualizării: Data publicării:
Foto: Digi24

O echipă formată din medici și asistenți medicali români a plecat marți în Italia, în zona Milano, pentru a oferi ajutor în tratarea persoanelor infectate cu coronavirus.

Actualizare 13:00. Aeronava cu cele 15 cadre medicale, zece medici și cinci asistenți, a ajuns în Italia. Digi24 vă prezintă imagini exclusive cu primirea organizată de autoritățile italiene. Personalul medical din România va ajuta una din cele mai afectate zone de coronavirus.

George Bologan, ambasadorul României în Italia, a declarat la Digi24 că cei 15 medici și asistenți „știu să facă onoare numelui de român și să demonstreze valoarea solidarității”.

„Dacă cuvântul solidaritate părea că şi-a pierdut din forță, acum revine oferind vieții politice europene şi nu doar o altă tonalitate. Solidaritatea dincolo de hotare şi chiar de clasă socială este esențială. Prieteniile se cunosc la nevoie și mâna întinsă la momentul potrivit nu se uită”, a adăugat diplomatul român.


Pe Aeroportul Otopeni, cele patru cadre medicale din București au fost întâmpinate de premierul Ludovic Orban, ministrul sănătății Nelu Tătaru, ministrul apărării Nicolae Ciucă, ministrul afacerilor interne Marcel Vela, secretarul de stat Raed Arafat, dar și ambasadorul Italiei în România, Marco Giungi. 

„Apreciez curajul și gestul de solidaritate din partea medicilor și asistenților medicali români care se alătură colegilor lor italieni într-un moment extrem de dificil. Am încredere în profesionalismul cadrelor sanitare și le doresc mult succes în această misiune”, a afirmat prim-ministrul, potrivit unui comunicat al guvernului.

Foto: gov.ro

Cadrele medicale vor ajunge în Italia cu o aeronavă a Forțelor Aeriene Române.

„O aeronavă C-27J Spartan a Forțelor Aeriene Române efectuează astăzi, 7 aprilie, un zbor pe ruta București - Timișoara - Milano, pentru a transporta o echipă formată din medici și asistenți medicali români”, a transmis MApN într-un comunicat.

Personalul medical din România, selectat pe bază de voluntariat, va acționa la Milano, timp de 14 zile, sub egida Mecanismului de protecție civilă al Uniunii Europene, în sprijinul sistemului medical italian, în contextul măsurilor de combatere a epidemiei COVID-19.

„Aeronava militară a decolat din Baza 90 Transport Aerian Otopeni cu patru medici și asistenți medicali la bord. La Timişoara, unde aeronava va face escală, se vor îmbarca încă 10 membri ai echipei medicale, care este însoțită de un ofițer de legătură din cadrul Inspectoratului General pentru Situații de Urgență”, a precizat MApN.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

„Timid și fără chef de dans”. Cum încearcă Ionel Arsene să scape de extrădare: Gândul de a mă întoarce la România mă blochează mental

Imagini impresionante cu o mare de lumini în Tirolul de Sud. Viticultorii au aprins mii de focuri pentru ca podgoriile să nu înghețe

Un celebru oraș din Italia vrea să interzică înghețata după miezul nopții: „Ne protejăm localnicii”

Două românce primesc 100.000 de euro despăgubiri după ce sora lor a murit în Italia

Partenerii noștri