Live

Moldova trebuie să își consolideze apărarea. Întrevedere între Mircea Geoană și premierul Dorin Recean, la Chișinău

Data publicării:
"Neutralitatea nu înseamnă că nu trebuie să ai o armată performantă.", a spus secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană. Imagine cu caracter ilustrativ. Sursa foto: Profimedia Images

Obiectivul Republicii Moldova este să construiască o armată la standarde NATO, a declarat primul-ministru moldovean Dorin Recean la finalul unei întrevederi pe care a avut-o cu secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, transmite Agerpres.

Potrivit acestuia, Republica Moldova este nevoită să îşi consolideze capacitatea de apărare, în special prin investiţii în armata naţională.

La rândul său, Mircea Geoană a vorbit de necesitatea ca Republica Moldova să aibă o armată performantă, compatibilă cu structurile NATO.

"Neutralitatea nu înseamnă că nu trebuie să ai o armată performantă. Uitaţi-vă la Elveţia! Vă dau un exemplu evident. De aceea, lucrăm împreună cu partenerii noştri din Republica Moldova pentru a avea armată, structuri de securitate naţională compatibile cu noi, performante, motivate şi salut şi faptul că, din punct de vedere al bugetului Republicii Moldova, există resurse suplimentare pentru a întări capacitatea de apărare a Republicii Moldova", a subliniat oficialul NATO.

Editor : M.I.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

ISW: Putin vrea ca prin numirea lui Belousov la Apărare să se pregătească pentru un război prelungit în Ucraina și un conflict cu NATO

Marcel Ciolacu este convins că Mircea Geoană va candida la președinție. „Am crezut că domnul Geoană se ocupă cu războaiele”

Remus Pricopie îl acuză pe Geoană de lipsă de responsabilitate: A participat la aruncarea în derizoriu a funcției de demnitate publică

Kim Jong Un a testat din nou lansatorul de rachete multiple și a inspectat artileria nord-coreeană

Partenerii noștri