Live

Nelu Tătaru, despre cazul fetei din Vaslui care și-a serbat majoratul la mare: Nu e nici normal, nici legal să facem aceste nereguli

Data actualizării: Data publicării:
Nelu Tătaru, ministrul Sănătății: Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

"Nu s-a procedat nici normal, nici legal", a declarat ministrul Nelu Tătaru despre cazul ambulanțierului din Vaslui care și-a luat fiica de la mare, unde tânăra își serba majoratul, fără să anunțe că acolo se mai află și alți adolescenți posibil infectați cu COVID-19.

"Plecând de la acei de tineri, care au sărbătorit un majorat și apoi au plecat la mare, deși unul dintre copii se testase, odată cu aflarea primului rezultat s-a mers pe recuperarea acelor copii de la mare, testarea lor și am putut vedea că am avut 10 copii infectați, internarea lor în spital și pentru ceilalți izolarea la domiciliu. A început o anchetă care s-a extins, după cum am putut vedea, unul dintre copii era și fiul managerului de la Spitalul Județean care este într-o stare medie severă și a fost transferat la București. Sunt niște reguli pe care o parte dintre noi am uitat să le mai respectăm sau nu vrem să știm că există. 

Explicațiile au fost evazive, de aceea am cerut Corpului de Control să facă o anchetă. Nu este nici normal, nici legal și nici intr-un context epidemiologic să facem toate aceste nereguli, mai ales de la un personal medical".

Fiica unor angajați ai Ambulanței Vaslui a plecat sâmbăta trecută cu trenul, cu un grup de 29 de prieteni la mare, să-și petreacă majoratul acolo, fără să știe că era bolnavă de Covid-19.

La recomandarea părinților, tânăra făcuse un test înainte de plecare, dar nu a mai așteptat rezultatul acasă. Așa că a plecat la Costinești, cu trenul, împreună cu 29 de prieteni, cu vârste între 16 și 18 ani. Când era la mare, fata a primit și rezultatul pozitiv la coronavirus, iar o parte dintre prietenii ei au început să aibă simptome.

Ana Rinder, managerul Spitalului Vaslui, a fost internată în stare gravă. Fiul ei a fost contact cu grupul adus de la mare de ISU

Managerul Spitalului Judeţean Vaslui, Ana Rinder, a fost transferată, marţi, la Institutul „Matei Balş” din Capitală, în stare gravă, în urma infectării cu virusul Sars-Cov-2. Fiul acesteia face parte din grupul celor 30 de adolescenţi care au fost pe litoral, deşi între ei era o fată confirmată cu COVID-19.

Când a aflat de această situaţie, Ana Rinder s-a dus personal să îşi ia copilul acasă, unde au stat împreună, în izolare, mai multe zile.

Alte 1.215 de cazuri de persoane infectate cu COVID-19 au fost depistate în România, în ultimele 24 de ore. Potrivit bilanțului publicat marți de autorități, în județul Vaslui a fost înregistrată o creștere uriașă a cazurilor noi.

Editor: Cristina Iancu

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Mihai Neșu, adevărul despre divorț: ”Ei nu i-a plăcut niciodată”. S-a spus că soția l-a părăsit după accidentul teribil

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Rafila nu-şi aminteşte de studentul Cîrstoiu: „Am avut mii. L-am întrebat ce notă a luat. A spus că a luat peste tot numai 10”

Rafila: Accesul la stomatologie e limitat. Este o activitate privată iar medicii care au contract cu Casa au o sumă de 6000 lei pe lună

Școli închise pentru dezinsecție. Rafila: Nu cred că ploşniţele știu unde începe Sectorul 5 și se termină Sectorul 4

Rafila: Îmi acord 9 plus pentru mandatul de ministru. Voi candida la europarlamentare, e bine să fie și cineva din zona sănătății în PE

Partenerii noștri