Live

Percheziții la persoane care au comandat online produse de peste 60.000 de lei pe care nu le-au mai plătit. 70 de firme, păcălite

Data publicării:
Foto: Poliția Română

Poliţiştii din Alba fac, miercuri, 17 percheziţii la persoane bănuite că ar fi comandat online bunuri în valoare de peste 60.000 de lei, pe care nu le-au mai plătit. Ar fi fost păcălite peste 70 de firme.

„Din cercetări a rezultat că, în perioada decembrie 2019 - iulie 2020, 16 persoane ar fi efectuat 174 de comenzi on-line, pentru a achiziționa diverse bunuri (electrocasnice, bunuri de uz casnic, mobilier, obiecte vestimentare, triciclete, etc.), selectând, ca și modalitate de plată, „ordin de plată”, fără ca aceasta să mai fie efectuată în termenul de 15 zile de la validarea comenzii”, arată Poliția Română.

La ridicarea coletelor, de la firmele de curierat, persoanele vizate de anchetă ar fi folosite date și identități false sau ale unor persoane care nu aveau nicio legătură cu comenzile și ar fi evitat ca acestea să le fie livrate la domiciliu, stabilind, telefonic, cu curierul, alte locuri de întâlnire.

În acest fel, ar fi fost înșelate peste 70 de societăți, care comercializează bunuri online, cu sume cuprinse între 1.000 și 20.000 de lei, prejudiciul total fiind de peste 60.000 de lei.

Totodată, în urma investigațiilor, polițiștii au constatat că alte două persoane ar fi instigat sau sprijinit persoanele vizate de anchetă, la săvârșirea faptelor de înșelăciune.

La percheziţii, alături de poliţiştii de investigare a criminalităţii economice, participă poliţiştii Serviciului de Investigații Criminale, ai polițiilor municipale Alba Iulia, Blaj, Sebeș și Aiud, ai Poliției Orașului Câmpeni, ai Serviciului pentru Acţiuni Speciale, precum și jandarmi din cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi Alba. Acțiunea beneficiază de sprijinul Direcției Operațiuni Speciale.

Editor: Cristina Iancu

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Val de fraude pe internet. Avertismentul Poliției Române: Au apărut „pachete infracţionale” online. Datele noastre sunt marfă pe net

Patru infractori urmăriți la nivel internațional au fost aduși înapoi în România, după ce aceștia au fugit în alte țări europene

Poliția Română avertizează asupra escrocheriilor online: „Țeapă! Fii deștept!”

Un șofer de TIR a fost oprit de poliție în timp ce mergea pe autostrada A1 cu piciorul pe geam

Partenerii noștri