Live

Alegeri prezidențiale 2019. Deputata care și-a fotografiat votul și l-a postat pe Facebook a fost amendată cu 2.000 de lei

Data publicării:
Foto: Facebook / Cristina Iurișniți

Deputata USR din Bistrița-Năsăud Cristina Iurișniți, care și-a pozat buletinul de vot și a postat fotografia pe Facebook, a fost amendată cu 2.000 de lei.

Am analizat plângerea formulată împotriva postării făcute de doamna Cristina Iurișniți și am dispus înlăturarea de pe rețeaua de socializare a buletinului de vot postat de doamna Iurișniți. Am sesizat Inspectoratul de Poliție Bistrița-Năsăud pentru a verifica dacă sunt îndeplinite condițiile răspunderii contravenționale”, a declarat președintele Biroului Electoral Județean, judecătorul Reghina Berari, potrivit Mediafax.

Între timp, Inspectoratul de Poliție Bistrița-Năsăud s-a autosesizat și a început o serie de cercetări în acest caz, fotografierea buletinului de vot fiind strict interzisă de lege.

Polițiștii au stabilit că deputatul USR nu a respectat legea electorală și a continuat campania, dându-i o amendă de 2.000 de lei.

În acest caz a fost aplicată o amendă pentru continuarea propagandei electorale. Este vorba de o amendă în valoare de 2.000 de lei”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Bistrița Năsăud, Crina Sîrb.

Biroul Electoral Județean Bistrița-Năsăud a primit o contestație din partea PSD împotriva deputatului USR Cristina Iurișniti, care a postat pe Facebook o fotografie cu buletinul de vot ștampilat și un mesaj în care explica pentru ce a votat.

Legislația spune că fotografierea buletinului de vot este strict interzisă, iar cei care filmează sau fotografiază prin orice mijloace buletinul de vot în timpul exercitării dreptului de vot riscă o amendă cuprinsă între 600 și 1.000 lei.

Un caz similar a fost și la Giurgiu, unde fostul ministru al Energiei, Toma Petcu, a fost sancționat cu avertisment după ce a pus pe Facebook o poză cu buletinul de vot.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Amendă uriașă pentru un bărbat din Bihor, care a abandonat, într-o pungă, 7 pui de câine

Un motociclist de 19 ani a fost reţinut de poliţişti după o urmărire de câţiva kilometri

Un șofer a încercat să traverseze cu mașina râul Bistrița, dar a rămas împotmolit în mijlocul apelor

O femeie din Bacău a fost amendată cu 495 de lei pentru că a traversat strada, deși un polițist i-a făcut semn să se oprească

Partenerii noștri