Alegeri prezidențiale 2019. Deputata care și-a fotografiat votul și l-a postat pe Facebook a fost amendată cu 2.000 de lei

Data publicării:
Cristina Iurisniti
Foto: Facebook / Cristina Iurișniți

Deputata USR din Bistrița-Năsăud Cristina Iurișniți, care și-a pozat buletinul de vot și a postat fotografia pe Facebook, a fost amendată cu 2.000 de lei.

Am analizat plângerea formulată împotriva postării făcute de doamna Cristina Iurișniți și am dispus înlăturarea de pe rețeaua de socializare a buletinului de vot postat de doamna Iurișniți. Am sesizat Inspectoratul de Poliție Bistrița-Năsăud pentru a verifica dacă sunt îndeplinite condițiile răspunderii contravenționale”, a declarat președintele Biroului Electoral Județean, judecătorul Reghina Berari, potrivit Mediafax.

Între timp, Inspectoratul de Poliție Bistrița-Năsăud s-a autosesizat și a început o serie de cercetări în acest caz, fotografierea buletinului de vot fiind strict interzisă de lege.

Polițiștii au stabilit că deputatul USR nu a respectat legea electorală și a continuat campania, dându-i o amendă de 2.000 de lei.

În acest caz a fost aplicată o amendă pentru continuarea propagandei electorale. Este vorba de o amendă în valoare de 2.000 de lei”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Bistrița Năsăud, Crina Sîrb.

Biroul Electoral Județean Bistrița-Năsăud a primit o contestație din partea PSD împotriva deputatului USR Cristina Iurișniti, care a postat pe Facebook o fotografie cu buletinul de vot ștampilat și un mesaj în care explica pentru ce a votat.

Legislația spune că fotografierea buletinului de vot este strict interzisă, iar cei care filmează sau fotografiază prin orice mijloace buletinul de vot în timpul exercitării dreptului de vot riscă o amendă cuprinsă între 600 și 1.000 lei.

Un caz similar a fost și la Giurgiu, unde fostul ministru al Energiei, Toma Petcu, a fost sancționat cu avertisment după ce a pus pe Facebook o poză cu buletinul de vot.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri