Live

CTP, despre „ăștia”: „M-am întrebat cum a putut Dăncilă să scoată pantoful cu toc cui și să-și dea cu el în cap. Cred că m-am dumirit”

Data actualizării: Data publicării:

Gazetarul Cristian Tudor Popescu a vorbit, la Digi24, despre prezența-record la vot, la al doilea tur al alegerilor parlamentare, în diaspora. Unul din motive, spune gazetarul, este cuvântul „ăștia” folosit de Viorica Dăncilă, candidata PSD la alegerile prezidențiale, când a vorbit despre românii din străinătate.

Marius Pancu: De unde setea de a vota în diaspora?

Cristian Tudor Popescu: De la „ăștia”. Doamna a avut singura ei sclipire de geniu în această campanie, a plasat acel cuvânt cu o naturalețe formidabilă, cu care probabil a obținut 2-3 procente de oameni care au ieșit la vot și au avut și grijă să scrie „ăștia” pe buletin.

M-am întrebat cum a putut doamna Dăncilă să scoată pantoful ăla cu toc cui și să-și dea cu el în cap, pentru că asta a făcut pronunțând cuvântul respectiv. Nici nu a realizat ce face. Cred că m-am dumirit: pentru că ei, la echipa de campanie, nu au vorbit decât așa despre diaspora: ăștia, ăia de acolo. Normal ca i-a intrat în reflex „ăștia”, de-aia l-a rostit atât de natural și de autodistructiv pentru ea.

Apoi, cei din diaspora au simțit acum că lucrurile s-au schimbat, că pot vota cu adevărat, fără să piardă ore întregi. Și asta spuneam după primul tur: va crește prezența în turul 2. S-au dezmeticit oamenii. Prima dată nu le-a venit să creadă: putem vota și noi omenește? Acum s-au dezmeticit și au venit în număr mai mare la vot.

Citiți și:  CTP: Câte voturi au primit Klaus Iohannis și Viorica Dăncilă de la alegătorii candidaților care nu au trecut de primul tur

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Ciolacu spune că s-a propus în Coaliție ca în diaspora să se poată vota două zile: „Pentru a nu se crea o emoţie”

Sorin Grindeanu a dezvăluit că nu a votat-o pe Viorica Dăncilă în 2019: „N-am putut”

Adrian Năstase și Viorica Dăncilă s-au dus în China. Năstase, invitat de ICR Beijing. Dăncilă promovează „pacea în regiune”

Viorica Dăncila spune că a intuit votul din Parlamentul Olandei împotriva României: „Intuiție? Posibil. Experiență? În mod sigur”

Partenerii noștri