Live

Cum îl trolează Mircea Diaconu pe Dan Barna pe Google: „Ai căutat Dan Barna? Nu-ți pierde timpul”. Reacția USR: „O încercare disperată”

Robert Kiss Data actualizării: Data publicării:
Sursa: Caputra foto

Cu doar câteva zile înainte de alegerile prezidențiale, candidatul USR-PLUS, Dan Barna, este trolat pe Google de contracandidatul său susținut de Pro România și ALDE, Mircea Diaconu. „O încercare disperată”, susține șeful de campanie a lui Barna.

Echipa de campanie a lui Mircea Diaconu s-a folosit de roboții Google astfel încât în momentul în care pe platforma online este căutat numele lui Dan Barna, primul rezultat afișat să fie pagina de candidat a lui Mircea Diaconu. Pagina este însoțită și de mesajul: „Ai căutat Dan Barna? Nu-ți pierde timpul. Caută un candidat care te reprezintă”.

„Este o încercare disperată pe final de campanie de a mai câstiga câteva procente”, a declarat Cătălin Drulă, șeful de campanie al candidatului USR-PLUS, pentru Digi24.ro.

Drulă a explicat și cum funcționează. Echipa de campanie a unui candidat poate plăti reclame astfel încât în momentul în care este căutat un anumit cuvânt/nume, Google să afișeze pagina pentru care a fost plătită reclama.

„Monitorizăm campaniile online și am luat și noi contramăsuri la această încercare disperată de a se lega de numele lui Dan Barna. Google permite monetizarea căutărilor pentru anumiți termeni și afișarea în partea de sus a unei reclame. E un sistem licitativ. Am luat contramăsuri. Nu e un lucru care să ne afecteze”, a mai spus Cătălin Durlă.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

”Cea mai frumoasă femeie din lume”, gata să spună totul despre Năstase: ”Nu mai pot să trăiesc în minciună. E dureros ce mi se întâmplă”

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Rareş Bogdan: „Ciucă e singurul candidat pe care îl susținem. Va fi un președinte extrem de necesar pentru România și Europa”

Trump compară guvernul lui Biden cu Gestapo-ul nazist: „Ei bine, acum trebuie să scoatem mănuşile”

Stroe, întrebat dacă va fi modificată data alegerilor prezidenţiale: „E un subiect pe care îl vom aborda după data de 9 iunie”

Mircea Geoană spune că pesediștii îl atacă pentru că îi deranjează sondajele: Posibila mea candidatură creează fibrilație în sistem

Partenerii noștri