Cum îl trolează Mircea Diaconu pe Dan Barna pe Google: „Ai căutat Dan Barna? Nu-ți pierde timpul”. Reacția USR: „O încercare disperată”

Robert Kiss Data actualizării: Data publicării:
diaconu trol barna
Sursa: Caputra foto

Cu doar câteva zile înainte de alegerile prezidențiale, candidatul USR-PLUS, Dan Barna, este trolat pe Google de contracandidatul său susținut de Pro România și ALDE, Mircea Diaconu. „O încercare disperată”, susține șeful de campanie a lui Barna.

Echipa de campanie a lui Mircea Diaconu s-a folosit de roboții Google astfel încât în momentul în care pe platforma online este căutat numele lui Dan Barna, primul rezultat afișat să fie pagina de candidat a lui Mircea Diaconu. Pagina este însoțită și de mesajul: „Ai căutat Dan Barna? Nu-ți pierde timpul. Caută un candidat care te reprezintă”.

„Este o încercare disperată pe final de campanie de a mai câstiga câteva procente”, a declarat Cătălin Drulă, șeful de campanie al candidatului USR-PLUS, pentru Digi24.ro.

Drulă a explicat și cum funcționează. Echipa de campanie a unui candidat poate plăti reclame astfel încât în momentul în care este căutat un anumit cuvânt/nume, Google să afișeze pagina pentru care a fost plătită reclama.

„Monitorizăm campaniile online și am luat și noi contramăsuri la această încercare disperată de a se lega de numele lui Dan Barna. Google permite monetizarea căutărilor pentru anumiți termeni și afișarea în partea de sus a unei reclame. E un sistem licitativ. Am luat contramăsuri. Nu e un lucru care să ne afecteze”, a mai spus Cătălin Durlă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri