Live

Băsescu, despre traseismul din PMP spre PSD: „I-am trimis lui Dragnea trei lingăi”

Data actualizării: Data publicării:
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Preşedintele PMP Traian Băsescu a declarat marţi că, prin plecarea celor trei parlamentari din formaţiunea sa la PSD, PMP reuşeşte să îl "întărească" pe Liviu Dragnea. El a spus că cei trei parlamentari "dezertori", pe care i-a numit "lingăi", provin din UNPR. "Rămânem un partid mai sărac în parlamentari, dar mai curat", a declarat Băsescu, potrivit News.ro. 

"Primul lucru pe care o să-l discutăm este că reuşim să-l întărim pe Dragnea prin dezertările de astăzi. Văd că domnul Steriu, care nu mai dădea pe la partid de vreo şase-şapte luni dintr-odată a devenit şi epistolar. Domnul Ganea - şi domnia sa s-a dus către unde îl îndeamnă inima. Talpoş, spre surpinderea mea, a fost duminică cu mine pe scenă la Baia Mare şi astăzi văd că şi-a găsit valenţele PSD-iste. Tabugan (Ion Tabugan- n.r.) nu ştim unde s-a dus încă, dar cert este că am pierdut trei parlamentari proveniţi din UNPR în urma fuziunii. I-am pus pe listele PMP-ului şi astăzi am pierdut trei dintre ei. Ce să le spunem, drum bun, se pare că liderii UNPR nu se dezmint în abordările tradiţionale", a declarat liderul PMP înaintea şedinţei Colegiului Naţional al PMP. 

El a mai spus că prin plecarea celor trei PMP rămâne un partid mai sărac în parlamentari, dar mai curat şi mai puternic decât a fost la momentul alegerilor.

"Nu e niciun secret pentru nimeni, noi numele Ganea, Steriu, Tabugan le ştim demult în negocieri. Ne-au asigurat tot timpul că mai cinstiţi ca ei nu există, dar în realitate s-a dovedid că ceea ce li s-a spus şi în faţă era adevărat, deşi au negat. Îmi pare rău, măcar să se fi dus la liberali sau la USR, dar nu la PSD. Asta e, o luăm ca atare şi ne vedem de obiectivele noastre, de pregătirea Congresului", a afirmat liderul PMP. 

Băsescu s-a referit la o declaraţie a unui deputat PSD de Maramureş, pe care nu l-a nominalizat "pentru a nu-i face reclamă" şi care ar fi spus: "Avem nevoie de cât mai mulţi lingăi şi sclavi în partid". "Deci i-am trimis lui Dragnea trei lingăi azi, să-i fie de bine, să şi-i ia acasă", a adăugat Traian Băsescu.

Marţi, deputatul Valeriu Steriu, fostul lider UNPR, a anunţat că pleacă din PMP şi revine în PSD, partid pe care l-a părăsit în anul 2009 pentru UNPR. De asemenea, marţi şi-au anunţat plecarea din PMP la PSD senatorii Iustin Talpoş şi Ion Ganea. În urmă cu o săptămână, a plecat din PMP şi deputatul Ion Tabugan.

Citește și ”Misiunea secretă a lui Tudorel Toader. Cum va intra în istorie actualul ministru al Justiției”

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Au mers la teatru, dar comportamentul lor a fost inacceptabil! Spectatorii au cerut să fie dați afară: ”Erau chiar lângă noi”

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Băsescu: Dacă trebuie să aleg dintre Ciucă, Ciolacu și Geoană la prezidențiale, nu mă duc la vot

Traian Băsescu, despre candidatura lui Iohannis la NATO: „Nu are nicio șansă”

Băsescu este convins că Ciolacu va pierde PSD dacă Firea va câștiga Primăria Capitalei: „Nu-l iartă, nici eu nu l-aș ierta”

Băsescu: Dacă se retrage Piedone, câștigă sigur Firea. Dar nu se va retrage pentru că e în înțelegere cu Ciolacu

Partenerii noștri