Live

Călin Tăriceanu îi bate obrazul Vioricăi Dăncilă și spune că o așteaptă la cotitură, după ruperea alianței PSD-ALDE

Data actualizării: Data publicării:
Foto: Inquam Photos/Virgil Simionescu

Președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, s-a supărat foc pe premierul și liderul PSD, Viorica Dăncilă, după ruperea alianței PSD-ALDE. Într-o postare publicată pe Facebook, Tăriceanu califică ultimele acțiuni politice ale Vioricăi Dăncilă drept „o zbatere disperată în încercarea de a se salva de la înec”.

„A ajuns să promită cam tuturor parlamentarilor ALDE chiar portofolii ministeriale, doar - doar îi va convinge să i se alăture. Şi, cum n-a reuşit, acum a scos pe «tarabă», tot pentru colegii mei, inclusiv funcţia de preşedinte al Senatului, pe care am anunţat că o voi elibera la începutul sesiunii parlamentare de toamnă. A făcut-o chiar fără să-şi consulte colegii de partid care aspiră în mod natural la preluarea acestei demnităţi importante, în condiţiile în care partidul domniei sale are o majoritate”, a declarat Tăriceanu

Reacția lui Tăriceanu vine în contextul în care Viorica Dăncilă a declarat că a discutat cu mai mulți parlamentari din ALDE nemulțumiți de hotărârea ieșirii de la guvernare și a precizat că s-ar bucura dacă aceștia „s-ar întoarce”.

Declarația Vioricăi Dăncilă a fost făcută după informațiile legate de o revoltă a membrilor ALDE care nu doresc să se implice în campania lui Mircea Diaconu și sunt gata să dezerteze din ALDE pentru a susține la vot guvernul. La schimb, Viorica Dăncilă le-ar putea oferi președinția Senatului și posturi în executiv.

„Dragă Viorica, ai grijă, mai ai puţin şi eşti gata să ajungi cu «oferta» la mine!”, a spus Călin Popescu Tăriceanu în mesajul publicat pe Facebook.

„Orice ar face însă, și indiferent de tertipurile la care apelează, finalul va fi același: va trebui să vină în fața Parlamentului pentru a dovedi soliditatea susținerii. Și atunci...”, și-a încheiat liderul ALDE postarea.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Sorin Grindeanu a dezvăluit că nu a votat-o pe Viorica Dăncilă în 2019: „N-am putut”

Adrian Năstase și Viorica Dăncilă s-au dus în China. Năstase, invitat de ICR Beijing. Dăncilă promovează „pacea în regiune”

Viorica Dăncila spune că a intuit votul din Parlamentul Olandei împotriva României: „Intuiție? Posibil. Experiență? În mod sigur”

Viorica Dăncilă a plimbat 50 de oameni prin trei orașe să cânte: „Să fie pace pe Pământ, să fie pâine pe masă”

Partenerii noștri