Live

Ce e fake news în povestea despre copilul înfiat de Viorica Dăncilă. Explicația lui C. T. Popescu

Data publicării:

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu a criticat la Digi24 știrea care a fost mediatizată în ultimele zile, legată de copilul înfiat de premierul Viorica Dăncilă. „Știrea a fost făcută pur și simplu pentru audiență, pretinzând că era de interes public. Nu avea nicio legătură cu activitatea politică și guvernamentală a doamnei Dăncilă”, a explicat Cristian Tudor Popescu.

Cristian Tudor Popescu a spus că povestea mediatizată din ultimele zile despre adopția făcută de premierul Viorica Dăncilă este una „absurdă”. „Nu era de interes public, era o mizerie, nu avea nicio semnificație cu activitatea politică și guvernamentală a doamnei Dăncilă”, a precizat jurnalistul.

 Jurnalistul a explicat ce este fake news în acest caz.

Un principiu care vă apără de fake news este următorul: când vi se răspunde cu lux de amănunte la o întrebare pe care n-ați pus-o, fiți foarte atenți și, în general, când auziți pe cineva că vorbește mai mult decât e cazul, deveniți foarte atenți. Pe această doamnă nu a întrebat-o nimeni cum și-a adoptat copilul. Între altele, mi se pare un gest de prost gust desăvârșit: doamna și-a folosit acest episod intim, familial”, spune Cristian Tudor Popescu.

Jurnalistul a precizat că această poveste „nu mai e o chestiune de politică”, ci de calitatea umană, iar scopul a fost pentru „a câștiga niște imagine”.

Cristian Tudor Popescu a subliniat faptul că Viorica Dăncilă, a devenit brusc „o scriitoare” și a vorbit în detaliu despre acest subiect, timp de patru zile, spre deosebire de alte probleme cu adevărat importante ale țării.

CITIȚI ȘI: Ce spune Viorica Dăncilă despre adopţia fiului ei

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

FOTO A apărut nemachiată la TV și nu a fost ”iertată”: ”Dă-i în judecată că nu au editat imaginile”

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Sebastian Burduja a făcut plângere la DIICOT pentru un clip deepfake și „un articol de tip fake news”

Isteria iepurașilor de ciocolată. Oamenii merg în magazine și îi sparg, pentru că au fost mințiți pe TikTok că găsesc bani în ei

Cum putem identifica un deepfake și ce să facem dacă suntem victimele unei manipulări online. Ghidul DNSC

„Propaganda rusă are destul succes în Europa de Sud-Est, în special în Balcani”. Și China este interesată de regiune

Partenerii noștri