Live

Ce i-ar spune fostul ministru Negrescu, față în față, Vioricăi Dăncilă despre suveranitatea României

Data actualizării: Data publicării:

Fostul ministru delegat pentru Afaceri Europene Victor Negrescu a vorbit, la Digi24, despre reacția premierului Viorica Dăncilă, care a spus că este dezamăgită de raportul MCV. De asemenea, el a explicat și de ce liderii PSD susțin că se încalcă suveranitatea României.

Victor Negrescu a dezvăluit că a avut discuții cu liderii PSD despre cum funcționează Uniunea Europeană.

Eu nu dau lecții”, a spus Negrescu, moment în care moderatorul Cosmin Prelipceanu a spus că „trebuie, are nevoie”, pentru că a fost europarlamentar și „nu pricepe”.

Fiecare are dreptul să aibă propria opțiune politică. Suveranitatea în interiorul UE înseamnă în primul rând să-ți exerciți atribuțiile ca și stat în limita competențelor pe care le ai conform tratatelor UE. Da, o parte din suveranitate se duce către UE și o parte către autoritățile locale (...) Suveranitate, subsidiaritate, sunt mai multe concepte și chiar sunt puse în prim plan de președinția Austriei”, a răspuns fostul ministru.

Întrebat dacă liderii PSD au înțeles acest lucru, el a răspuns: „Eu cred că e vorba despre opțiuni politice și le exprimă ca atare.”

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Victor Negrescu: România ar putea intra complet în Schengen până la finalul anului. „Cred că ne vom demonstra capacitatea”

Victor Negrescu le reproșează liderilor PPE că nu îl conving pe Nehammer să accepte România în Schengen: Să rezolve problema

Un turist în America

Sorin Grindeanu a dezvăluit că nu a votat-o pe Viorica Dăncilă în 2019: „N-am putut”

Partenerii noștri