Live

Ce spune Klaus Iohannis despre nominalizarea Ecaterinei Andronescu la Educație

Data actualizării: Data publicării:

Președintele Klaus Iohannis a comentat propunerile PSD pentru funcțiile de miniștri vacante din Guvernul Dăncilă. Este vorba despre portofoliul Educației și cel al Afacerilor Europene.

„Acum câteva săptămâni se făcea mare tam-tam pe remaniere. Văd că au lăsat-o mai moale și acum se face o remaniere cu țârâita. Unul câte unul e convins să plece și înlocuit cu cineva propus de partid”, a spus Klaus Iohannis.

El a adăugat că va analiza „foarte repede” propunerea pentru portofoliul Afacerilor Europene, în condițiile în care România va prelua la începutul anului viitor președinția rotativă a UE.

„Propunerea care a fost făcută mi se pare una pe care o voi citi într-o notă pozitivă. George Ciamba e un bun expert în afaceri euopene”, a spus Iohannis.

Nu la fel stau însă lucurile în cazul Ministerului Educației, unde PSD a propus-o pe Ecaterina Andronescu. Aceasta a mai ocupat de trei ori această funcție.

„Aici o să dureze un pic mai mult. S-r putea ca un pic mult mai mult. Am fost recent la Politehnică la un eveniment unde am participat cu plăcere. Neîntrebată, mi-a spus dna Andronescu că nu va merge la minister, că lucrurile nu merg bine. Aflu cu surprindere că e propusă. Va dura până mă lămuresc dacă e dorința domniei sale să meargă sau e dorința partidului”, a spus Iohannis.

El nu a dorit să spună dacă o consideră sau nu competentă pe Ecaterina Andronescu pentru această funcție. „V-am spus care e stadiul și când va fi altceva o să vă anunț”, a răspuns el la întrebarea unui jurnalist.

Interimatul la Ministerul Educației, asigurat de Rovana Plumb, ministrul Fondurilor Europene, expiră joi.

„Se poate construi un alt interimat, până mă hotărăsc”, a spus Klaus Iohannis.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Ciolacu, despre şansele lui Iohannis la şefia NATO: Atuul preşedintelui este faptul că nimeni nu este împotriva domniei sale

Ciolacu, întrebat dacă Iohannis l-a recomandat pe Cîrstoiu candidat la Primăria Capitalei: „Nu, Doamne ferește!”

Burduja a aflat că va fi candidatul PNL la Primăria Capitalei când era în Coreea de Sud: M-a sunat domnul Ciucă la 6:50 dimineața

Vicepreședintele Turciei a venit în vizită oficială în România și s-a întâlnit cu Marcel Ciolacu

Partenerii noștri