Live

Ciolacu, despre ordonanța pe energie: „Îmi doresc să o prelungim pe doi ani, până în 2025”. El așteaptă o soluție comună de la CE

Data publicării:
Președintele PSD Marcel Ciolacu. Foto: INQUAM Photos/ Ilona Andrei

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, a declarat luni că aşteaptă de la Comisia Europeană o soluţie de reglementare în privinţa ordonanţei de urgenţă privind energia, spunând că el este unul dintre susţinătorii ideii să existe o practică unitară la nivelul Uniunii Europene în domeniu. Liderul PSD a mai menționat că doreşte ca prevederile acestui act normativ să fie prelungite până în 2025.

„Sunt unul dintre susţinătorii, şi am şi spus acest lucru la Berlin, să existe o practică unitară la nivelul Uniunii Europene. Aşteptăm zilele acestea, că am înţeles că se discută şi la Comisia Europeană, şi cred că până la sfârşitul lunii o să închidem, eu îmi doresc ca totuşi această ordonanţă să o prelungim pe doi ani de zile, până în 2025, şi îmi menţin părerea că trebuie căutată o soluţie de reglementare”, a declarat Marcel Ciolacu la Parlament, întrebat când va intra în dezbaterea Camerei Deputaţilor ordonanţa pe energie, potrivit Agerpres.

El a spus că este posibil ca de la Comisia Europeană să vină o soluţie de reglementare.

„Tocmai v-am anunţat că de aceea nu ne-am grăbit, ca să aşteptăm (Comisia Europeană - n.r.). Poate de la Comisia Europeană vine o soluţie de reglementare, la fel pe doi ani”, a afirmat Ciolacu, întrebat în legătură cu faptul că în acest timp se emit facturi de plată a energiei.

Ordonanţa de urgenţă 119/2022 privind energia a fost adoptată cu modificări de Senat pe 27 septembrie, fiind lărgită lista celor care beneficiază de preţ plafonat pentru consumul realizat până la 31 august 2023. În prezent, OUG 119/2022 se află la Camera Deputaţilor, care este for decizional.

Editor : B.P.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

FOTO A "măcelărit" imnul în fața a 70.000 de oameni și a ajuns să fie batjocorit în întreaga țară: "Retrage-te!"

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Comisia Europeană investighează produsele din oțel provenite din China

Comisia Europeană investeşte 1 miliard de euro în 54 proiecte ambiţioase în domeniul apărării

Sindicaliştii din muzee sunt supărați pe declarațiile lui Ciolacu și îi oferă un contract de voluntariat pentru patru ore pe zi

Producătorii ar putea fi obligați să afișeze micșorarea gramajului produselor. Ciolacu: „ANPC a pus în transparență ordinul”

Partenerii noștri