Live

Darius Vâlcov, consilierul premierului pe economie, spune că nu are carduri sau conturi la bancă

Data actualizării: Data publicării:
Darius Vâlcov. Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Consilierul premierului pe economie nu are încredere în bănci! Darius Vâlcov a declarat duminică seară că nu are conturi bancare și își primește salariul de la stat într-un plic.

Consilierului pe probleme de economie al premierului Viorica Dăncilă a mărturist, în contextul atacurilor la adresa băncilor dar și a BNR, că nu are conturi bancare.

Întrebat despre acest lucru, Vâlcov a spus că „încă se poate plăti cash”. „Da, în plic. Vine plicul”, a precizat el despre cum și primește salariul de bugetar.

În continuare, el a spus că apelează la prietena lui pentru a face rezervări online pentru vacanțe sau este nevoit să facă plăți online.

„Cunosc atât de mulți oameni care au bani în cont și-au rămas fără ei, pentru că i-au mâncat comisioanele. Aveau 500 de euro (!) și după zece ani... nimic, că sunt mari comisioanele”, a susținut Vâlcov.

Povestea celor 500 de euro seamănă foarte mult cu cea a lui Mihai Tudose, un alt om important din PSD care a spus că nu are încredere în bănci, însă în cazul fostului premier era vorba de 500 de dolari.

În 2017, pe vremea când era prim-ministru, Mihai Tudose a spus că refuză să îşi ţină salariul pe card deoarece nu acceptă să dea băncii „câte doi bani” de fiecare dată când foloseşte cardul.

Tudose a mai povestit atunci o experienţă personală cu o bancă, potrivit căreia a depus într-un cont 500 de dolari (!), iar după doi ani a fost sunat de bancă pentru a plăti 50 de dolari comision, în condiţiile în care banii depuşi nu mai erau în cont.

Citește și Ce avere mai are Darius Vâlcov și câți bani a luat de la Parlament în 2016

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Mihai Tudose: Trebuie să avem un președinte social-democrat, ca să nu mai fim pe primul loc și să ne uităm cum trece trenul

Rareș Bogdan și Mihai Tudose, la BEC: „Nu ne-am jignit”. „Au fost replici, nimeni nu le-a uitat”

Tudose: Cătălin Cîrstoiu nu a ameninţat cu retragerea candidaturii. Creşte 2-3 procente săptămânal. E o soluţie bună pentru Capitală

Mihai Tudose: Cred că voi deschide lista PSD-PNL la europarlamentare

Partenerii noștri