Live

Dacian Cioloș anunță că a discutat cu Macron despre Kovesi

Data actualizării: Data publicării:
Sursă: facebook.com/dacianciolos

Dacian Cioloș a anunțat vineri seara că a discutat cu președintele Franței despre procedura de desemnare a procurorului șef european, susținând că au convenit ca aceasta să fie deblocată pornind de la sprijinul pe care Laura Codruța Kovesi l-a obținut în Parlamentul European. 

”Azi am discutat cu președintele Emmanuel Macron despre finalizarea procedurii de desemnare a procurorului-șef european.
Am convenit să lucrăm împreună pentru a realiza cât mai repede nominalizarea șefului Parchetului European, pornind de la sprijinul pe care Laura Codruța Kovesi l-a obținut în Parlamentul European”, a declarat Cioloș, pe pagina sa de Facebook. 

Anunțul lui Cioloș vine după ce presa franceză a anunțat vineri că procurorul francez care se lupta cu Kovesi pentru funcție ar urma să primească un alt post. 

Jean-François Bohnert, contracandidatul Laurei Codruța Kovesi pentru funcția de procuror-șef european, este favorit pentru șefia Parchetului Național Financiar din Franța, relatează postul de televiziune TV5Monde.

 În cazul în care Jean-François Bohnert va fi numit în funcția de șef al Parchetului Național Financiar, Laura Codruța Kovesi va deveni singurul candidat pentru funcția de procuror-șef în cadrul Parchetului European.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Mihai Neșu, adevărul despre divorț: ”Ei nu i-a plăcut niciodată”. S-a spus că soția l-a părăsit după accidentul teribil

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Ministrul Apărării de la Roma critică afirmațiile lui Macron privind trupe în Ucraina: La un conflict, Italia ar avea de pierdut

Geoană, despre anunțurile lui Macron: NATO nu are nicio intenție să trimită trupe în Ucraina. Nu există discuții în acest sens

Macron îl va presa pe Xi Jinping să-şi folosească influenţa asupra lui Putin: „Trebuie să lucrăm cu China pentru a construi pacea”

Vor reuși soluțiile Macron să scoată Europa din declin?

Partenerii noștri