Live

Dan Barna, despre nominalizarea PSD-ALDE pentru Avocatul poporului: „Sper să nu ajungem în situaţia aceasta dureroasă”

Data publicării:

Preşedintele USR, Dan Barna, a comentat la Digi24 nominalizarea fostului europarlamentar Renate Weber pentru funcția de Avocat al poporului, din partea PSD-ALDE. „Sper să nu ajungem în situaţia aceasta dureroasă”, a spus el.

„Înţeleg că astăzi domnul Ciorbea a transmis PSD o scrisoare prin care a spus: nu mai aveţi Avocat al poporului. Deci, pe aceeaşi logică, domnul Ciorbea era al PSD, doamna Weber, sper să nu ajungem în situaţia aceasta dureroasă, va fi a ALDE. Pentru că exact despre asta a fost vorba: ultimul Avocat al poporului, din păcate, nu a fost al poporului, decât ca etichetă la intrare, dar în realitate, ca manifestare politică şi ca responsabilitate faţă de atribuţiile pe care le avea, a fost un avocat al PSD, de la un capăt la altul”, a spus Dan Barna la Jurnalul de Seară.

„Cumva, vreau să cred că şi în actuala majoritate sunt oameni care înţeleg cum ar arăta o Românie în care Renate Weber, care a susţinut în Parlamentul European că în România justiţia nu are nicio problemă şi că ceea ce fac dânşii e o corectare a statului de drept, deci Renate Weber ca avocat al poporului sau Peter Eckstein Kovacs, o personalitate care în momentul în care a fost pus în situaţia de compromis moral a avut tăria să demisioneze, să iasă din politică, rămânând moral”, a adăugat el.

USR îl susține pentru această funcție pe Peter Eckstein Kovacs care, în opinia lui Dan Barna, este „un profesionist, o personalitate a vieţii politice şi civice din ultimii ani, care are o susţinere bună şi dinspre societatea civilă”.

„Sper să avem înţelepciunea de a înţelege, exact în contextul lui 26 mai şi tot ce a urmat de atunci, că această poziţie nu este o poziţie de administrator la o regie de electricitate sau de cărbuni, ci este chiar o personalitate de care depinde stabilitatea noastră ca stat democratic”, a spus Dan Barna.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Dan Barna spune că PNL a murit sufocat de Iohannis cu perna pe gură şi aruncat sub patul PSD

Ciolacu: Nu fac nicio diferenţă între Simion, Drulă, Barna, Cioloş. Îi compar pe toţi cu Mirel din Turnu Măgurele. Ăsta e stilul

Avocatul Poporului contestă la CCR articolul din Legea Educației prin care primeau burse de merit elevi cu medii de 1 și 2

Croaţia şi România sunt singurele ţări din UE care sancţionează prostituatele, spune Avocatul Poporului de la Zagreb

Partenerii noștri