Live

AUDIO. Dăncilă face o nouă gafă: Jandarmerița a fost „bătută de protestanți”

Data actualizării: Data publicării:
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Premierul Viorica Dăncilă a făcut o nouă gafă în timpul discuțiilor cu europarlamentarii din grupul Socialiștilor și Democraților. A spus „protestanți” în loc de „protestatari”.

Cei care au agresat jandarmii, nu ştiu dacă în vreo ţară europeană o femeie jandarm poate fi bătută cu atâta bestialitate de către protestanţi”, a spus Dăncilă.

„Tocmai am aflat de la Viorica Dăncilă, în plenul Grupului S&D, că jandarmerița a fost “bătută cu bestialitate de protestanți”. Sper că traducătorii au înțeles că este vorba de protestatari. Să nu intrăm intr-un conflict religios”, a scris europarlamentarul pe pagina sa de Facebook.

Dăncilă vorbea despre Ștefania, femeia bătută de mai mulți indivizi în timpul protestului din 10 august. Inițial, jandarmeria a anunțat că femeia are fractură de coloană cervicală și că ar putea rămâne paralizată. Diagnosticul a fost apoi infirmat, iar jandarmerița a plecat din spital după câteva zile pe propriile picioare, ba chiar alergând, pentru a se feri de jurnaliști.

Șefii Jandarmeriei au spus marți, la audierile din Parlament, că acesta a fost diagnosticul inițial pus de medicul care a consultat-o în Piața Victoriei.

Premierul se află la Bruxelles, în cea de a doua zi a vizitei sale de lucru, unde are întâlniri cu grupurile politice din Parlamentul European. Săptămâna viitoare, în plenul Parlamentului European va avea loc o dezbatere despre statul de drept din România.

Marţi, Viorica Dăncilă s-a întâlnit cu liderii grupurilor popularilor europeni (PPE) şi liberalilor (ALDE) din Parlamentul European (PE), Manfred Weber şi, respectiv, Udo Bullman.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

FOTO ”Ireal”. Donald Trump și un model au provocat indignare prin aparițiile de la Miami: ”Lumea ciudaților”

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Sorin Grindeanu a dezvăluit că nu a votat-o pe Viorica Dăncilă în 2019: „N-am putut”

Protest fără protestatari. Nicușor Dan: Marți o să avem aceeași imagine. A fost o încercare de politizare care nu a mers

Revoltă în Rusia, după condamnarea unui opozant din Başkiria. Protestatarii s-au luat la bătaie cu poliția

De ce au ieșit în stradă antivacciniștii chemați de Simion: „Vor să decimeze populația. Dumnezeu ne-a făcut sănătoși”

Partenerii noștri