Live

Decizie-surpriză la Guvern. Viorica Dăncilă are, din nou, pază de la SPP

Data actualizării: Data publicării:
Foto: gov.ro

După aproape un an, premierul are din nou paza asigurată de SPP. Întreg Executivul a renunţat la serviciile SPP, imediat după învestirea în funcţie. De atunci şi până acum, paza miniştrilor a fost asigurată de Jandarmeria Română.

Timp de un an, nici prim-ministrul, nici ceilalți membri ai Executivului nu au beneficiat de Serviciul de Protecție și Pază. Au renunțat la SPP după prima ședință de Guvern din 2018.

Decizia a fost luată după ce președintele PSD, Liviu Dragnea, a susținut că șeful serviciului, Lucian Pahonțu, ar fi intervenit în Guvernul Tudose mai mult decât era cazul.

Astăzi însă, la ședința de Executivului, Viorica Dăncilă a venit însoțită de un agent SPP, în urma solicitării formulate de prim-ministru către Serviciul de Protecție și Pază.

Decizia prim-ministrului pare să fie legată de preluarea președinției rotative a Consiliului UE. Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Nelu Barbu, a spus că este firesc ca în această perioadă premierul să beneficieze de servicii de protecție, din motive de securitate.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Sorin Grindeanu a dezvăluit că nu a votat-o pe Viorica Dăncilă în 2019: „N-am putut”

Adrian Năstase și Viorica Dăncilă s-au dus în China. Năstase, invitat de ICR Beijing. Dăncilă promovează „pacea în regiune”

ONU laudă specialiştii SPP din România

Iliescu, la aniversarea SPP: Serviciul este un pilon al democraţiei româneşti și este modelat după aspiraţii occidentale

Partenerii noștri