Live

Deputatul PNL Florin Roman: Ludovic Orban i-a „trădat” pe primarii liberali la negocierile privind formarea coaliţiei şi a Guvernului

Data actualizării: Data publicării:
Deputatul PNL Florin Roman. Foto: INQUAM Photos/George Călin

Deputatul PNL Florin Roman a susţinut luni că preşedintele PNL, Ludovic Orban, i-a „trădat” pe primarii liberali la negocierile privind formarea coaliţiei şi a Guvernului.

„Eu nu-i reproşez decât ceea ce am spus public până acum. Din punctul meu de vedere, faptul că am avut un eşec al negocierilor în formarea Guvernului, în sensul că PNL nu a tras niciunul dintre cei patru aşi în timp ce domnia sa a ajuns la Camera Deputaţilor. Noi vorbind în campania electorală despre dezvoltarea României. Am pus întrebarea: cum poţi să faci dezvoltarea României dacă nu ai reprezentanţi în acele ministere? Şi aici vorbim de Ministerul Transporturilor, de Ministerul Dezvoltării, Ministerul Fondurilor Europene, de niciun cuvânt de spus - decât, aşa, adiţional pe PNRR - în condiţiile în care PNL are 1.300 de primari”, a spus Roman după şedinţa Biroului Executiv al PNL.

Întrebat dacă Ludovic Orban a sacrificat aceste ministere în schimbul funcţiei de preşedinte al Camerei Deputaţilor, el a răspuns: „Eu am afirmat că acest lucru este foarte rău pentru primarii PNL, care sunt puşi în situaţia de a nu avea susţinere guvernamentală aşa cum ne-am dorit pe proiectele de dezvoltare locală”.

„Eu cred că i-a trădat pe primari”, a mai declarat deputatul liberal de Alba.

În privința renegocierii ministerelor după Congresul PNL din 25 septembrie, Florin Roman a declarat că acest lucru este aproape imposibil.

Liderul liberal nu a dorit să vorbească despre discursul pe care l-a avut în interiorul şedinţei Biroului Executiv al PNL. „Tot ce am avut de spus am spus în interiorul partidului, aşa cum fac de fiecare dată”, a spus Roman. El a arătat că nu a folosit cuvântul „lichea”, ci că a citat din ceea ce a spus Antonel Tănase, pe care a arătat că l-a criticat.

„Mi-a spus că a fost o exprimare nefericită, că de fapt s-a adresat unui coleg din acea imagine şi nu tuturor. I-am spus că indiferent ce ar fi, asemenea lucruri nu se fac”, a afirmat Roman.

Citește și : Rareș Bogdan îl atacă pe Orban: Îl va durea stomacul dacă încep să vorbesc. Liderul PNL: Nimeni n-are informații care să-mi facă rău

Sursa: Agerpres

Editor : Marco Badea

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Ciolacu îi dă ultimatum lui Cîrstoiu: Nu putem merge mai departe dacă nu lămurim toate acuzațiile

Rareș Bogdan vrea o coaliție cu PSD pe 10 ani de zile, pe modelul german: Președinte să fie Nicolae Ciucă

Gorghiu: PNL nu are cum să nu aibă un candidat la prezidenţiale. Am avut preşedintele României două mandate

Nicușor Dan și Piedone au cele mai mari șanse să câștige Primăria Capitalei. „Cîrstoiu nu are timp să crească în sondaje”

Partenerii noștri