Live

Gabriela Firea: Carmen Dan a pregătit din timp un vinovat pentru 10 august

Data actualizării: Data publicării:
Foto: InquamPhotos/Octav Ganea

Carmen Dan a pregătit din timp un „vinovat” pentru eventualele incidente de la mitingul din 10 august, a spus Gabriela Firea la Digi24. Ea a adăugat că ministrul de Interne a premeditat acţiunea şi că a vrut intenţionat să o scoată ţap ispăşitor pe Speranța Cliseru, prefectul Capitalei.

Mai mult, Gabriela Firea a declarat la Jurnalul de Seară că nu prefectul a luat decizia de a se interveni în forţă în Piaţa Victoriei. Speranţa Cliseru era de prea puţin timp în funcţie şi nu avea acces la anumite informaţii secrete pentru a lua o astfel de decizie în centrul de comandă.

„Carmen Dan a premeditat o strategie de comunicare în care personaj principal să fie prefectul, un personaj anonim, nimeni nu a azuit că prefectul a semnat un ordin, nu prefectul decide, doar i se aduc la cunoștință ordine la care au acces militarii.

La momentul evenimentelor, prefectul nu avea certificat Orniss, nu avea acces, era doar de 3 săptămâni în funcție. Imediat după miting, în fiecare intervenție publică a ministrului și purtătorului de cuvânt al jandarmeriei se începea prezentarea că jandarmeria respectă ordinele prefectului, iar presa titra: omul lui Firea a gazat bucureștenii. I-am spus președintelui și ministrului că nu este corect, dar probabil că ei știau”, a spus Gabriela Firea.

„Nu s-a mai văzut ca ministrul de Interne să nu-și asume responsabilitatea”, a adăugat ea.

Urmăriți AICI înregistrarea integrală.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Angajata lui Gigi Becali de la FCSB nu s-a mai ferit și a spus totul: ”Era o povară”. Acum vede lucrurile diferit

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Sondaj INSCOP. Nicușor Dan rămâne pe primul loc în cursa pentru Primăria Capitalei, urmat de Piedone. Ce scor ar obține Firea

Nicușor Dan spune că nu-l va ataca pe Sebastian Burduja, dar cere votul simpatizanților PNL: „Votul pe candidatul 3 e un vot aruncat”

Băsescu este convins că Ciolacu va pierde PSD dacă Firea va câștiga Primăria Capitalei: „Nu-l iartă, nici eu nu l-aș ierta”

Băsescu: Dacă se retrage Piedone, câștigă sigur Firea. Dar nu se va retrage pentru că e în înțelegere cu Ciolacu

Partenerii noștri