Gabriela Firea: Carmen Dan a pregătit din timp un vinovat pentru 10 august

Data actualizării: Data publicării:
180811_MAI_DECLARATII_CARMEN_DAN_00_INQUAM_Photos_Octav_Ganea
Foto: InquamPhotos/Octav Ganea

Carmen Dan a pregătit din timp un „vinovat” pentru eventualele incidente de la mitingul din 10 august, a spus Gabriela Firea la Digi24. Ea a adăugat că ministrul de Interne a premeditat acţiunea şi că a vrut intenţionat să o scoată ţap ispăşitor pe Speranța Cliseru, prefectul Capitalei.

Mai mult, Gabriela Firea a declarat la Jurnalul de Seară că nu prefectul a luat decizia de a se interveni în forţă în Piaţa Victoriei. Speranţa Cliseru era de prea puţin timp în funcţie şi nu avea acces la anumite informaţii secrete pentru a lua o astfel de decizie în centrul de comandă.

„Carmen Dan a premeditat o strategie de comunicare în care personaj principal să fie prefectul, un personaj anonim, nimeni nu a azuit că prefectul a semnat un ordin, nu prefectul decide, doar i se aduc la cunoștință ordine la care au acces militarii.

La momentul evenimentelor, prefectul nu avea certificat Orniss, nu avea acces, era doar de 3 săptămâni în funcție. Imediat după miting, în fiecare intervenție publică a ministrului și purtătorului de cuvânt al jandarmeriei se începea prezentarea că jandarmeria respectă ordinele prefectului, iar presa titra: omul lui Firea a gazat bucureștenii. I-am spus președintelui și ministrului că nu este corect, dar probabil că ei știau”, a spus Gabriela Firea.

„Nu s-a mai văzut ca ministrul de Interne să nu-și asume responsabilitatea”, a adăugat ea.

Urmăriți AICI înregistrarea integrală.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri