Live

Generalul SRI Dumitru Dumbravă, trecut în rezervă

Data publicării:

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, marţi, decretul privind trecerea în rezervă a generalului de brigadă - cu o stea Dumitru Dumbravă din Serviciul Român de Informaţii începând cu data de 1 septembrie, a anunţat Administraţia Prezidenţială.

Totodată, Iohannis l-a înaintat în grad de general-maior - cu două stele, la trecerea în rezervă, la aceeaşi dată, pe generalul de brigadă - cu o stea Dan-Valentin Căpşună din SRI.

Dumitru Dumbravă a stârnit rumoare în 2015 când, într-un interviu pentru o publicaţie online, a declarat: "Dacă în urmă cu câţiva ani consideram că ne-am atins obiectivul odată cu sesizarea PNA, de exemplu, dacă ulterior ne retrăgeam din câmpul tactic odată cu sesizarea instanţei prin rechizitoriu, apreciind (naiv, am putea spune acum) că misiunea noastră a fost încheiată, în prezent ne menţinem interesul/atenţia până la soluţionarea definitivă a fiecărei cauze”.

În noiembrie 2017, generalul Dumitru Dumbravă a fost audiat în Comisia de Control a SRI, unde a negat că s-ar fi implicat personal pentru rezolvarea unor dosare.  

Comisia a decis atunci, cu 5 voturi "pentru" și 3 voturi "împotrivă", sa solicite demisia lui Dumitru Dumbravă, pe motiv că cercetările comisiei nu pot fi efectuate câtă vreme acesta rămâne în funcție.

După această cerere de demisie, SRI a cerut membrilor Comisiei prlamentare sa nu implice Serviciul in niciun fel de joc politic.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

E gata să plece la 5.000 km distanță, după ce amanta a născut al doilea copil, iar soția al patrulea. Pe cine ia cu el

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Primele imagini cu craterul format de presupusa dronă militară prăbușită pe Insula Mare a Brăilei

Băsescu, despre justiția din mandatul lui Kovesi: La vilele SRI cred că se discutau dosare. Am aflat de la televizor despre întâlniri

Klaus Iohannis laudă conducerea militară a SRI: „Funcționează impecabil”

Polițiștii i-au prins pe hoții care au furat pistolul unui fost ofițer SRI. Acum le percheziționează locuințele

Partenerii noștri