Live

Ioan Mircea Pașcu sugerează că Rovana Plumb ar putea fi respinsă în favoarea unui alt candidat. Ar putea fi Viorica Dăncilă?

Data publicării:
Foto: Facebook / Ioan Mircea Pascu

Fostul europarlamentar Ioan Mircea Pașcu sugerează, într-o postare pe Facebook, că Rovana Plumb ar fi fost propusă pentru funcția de comisar european tocmai pentru că există așteptări să fie respinsă la audierile din Parlament.

„Și dacă propunerea României pentru comisar european a fost făcută tocmai sa fie respinsă, prelungind astfel alcătuirea noii Comisii și permițând persoanei care vânează cu adevărat aceasta funcție s-o ... prindă?”, a scris Ioan Mircea Pașcu pe Facebook.

Întrebat, la secțiunea de comentarii, dacă este vorba despre Viorica Dăncilă, Pașcu a scris: „Ar însemna că tot circul cu candidatura ei e un fals”.

Presa europeană a scris recent că Rovana Plumb, propunerea pentru Transporturi în viitoarea Comisie Europeană, este considerată una dintre slăbiciunile echipei de comisari, având în vedere că a fost implicată într-un caz de corupție din 2017, în care este acuzată că l-ar fi ajutat pe fostul șef al PSD, Liviu Dragnea, să își însușească Insula Belina. Procurorii DNA susțineau că tecerea ilegală a lacului Belina şi a braţului Pavel la Consiliul Judeţean Teleorman a fost sprijinită şi de Rovana Plumb, care în 2013 era ministrul Mediului şi avea în coordonare Apele Române. Ar fi pergătit în doar 17 ore Hotărârea de Guvern care consfinţea transferul. Anchetatorii au acuzat-o pe Rovana Plumb de complicitate la infracțiunea de abuz în serviciu, însă cererea procurorilor de începere a urmăririi penale a fost respinsă de Parlament.

Editor web: Monica Bonea

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

A văzut cum a apărut în public la Miami și a întrebat-o direct: ”Ești bolnavă?”. Răspunsul dat imediat de model

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Comisarul UE Ylva Johansson: Bulgaria şi România sunt mai bine pregătite să respecte cerinţele Schengen decât alte state membre

Adina Vălean, comisar european, crede că Klaus Iohannis ar putea să obțină funcția de președinte al Consiliului European

Falcă: Klaus Iohannis poate atinge funcția de președinte al Consiliului European. Nu va ajunge comisar pe apărare, are alt nivel

Sorin Grindeanu a dezvăluit că nu a votat-o pe Viorica Dăncilă în 2019: „N-am putut”

Partenerii noștri