Live

Liviu Avram, după ce Iohannis a refuzat 2 miniștri PSD: E o revoltă în genunchi a președintelui

Data publicării:

Jurnalistul Liviu Avram spune că există posibilitatea ca PSD să revină la președintele Klaus Iohannis cu aceleași două propuneri pentru ministerul Transporturilor și ministerul Dezvoltării pe care șeful statului le-a refuzat marți. Liviu Avram este de părere că lipsa argumentării în refuzul numirilor Olguței Vasilescu și a lui Ilan Laufer arată că președintele încearcă să câștige capital de imagine în fața propriului electorat. 

„Nu împărtășesc opinia conform căreia președintele joacă dur. Este o revoltă în genunchi a președintelui. A respins doi miniștri după un criteriu pe care nu l-a explicat. Dacă era că respinge miniștrii care au mai fost în Guvernele PSD în ultimii doi ani, ipoteza pică pentru că domnul Leșu a mai fost și l-a acceptat.

Nu reușesc să văd care este criteriul după care i-a respins pe cei doi. Și un alt element care mă face să cred că este o paradă de imagine a lui Iohannis, ca să mimeze o opoziție față de guvern este că știe foarte bine că a doua oară nu va mai putea refuza. Nimic nu împiedică PSD să revină la președinte tot cu domnul Laufer și cu doamna Vasilescu. E o simplă întârziere, o simplă hârjoană, una pur politică, dacă nu politicianistă.

Președintele încearcă să mai salveze cât de cât din imaginea de om înfrânt, pe care și-a construit-o cu migală mai ales în ultimul an de mandat, când a pierdut absolut toate bătăliile pe care era dator să le poarte și nu le-a purtat.

PSD poate reveni cu aceleași propuneri și președintele va fi nevoit să le accepte. CCR a clarificat deja situația miniștrilor. În chestiunea numirii miniștrilor prevederile sunt foarte clare: președintele poate refuza o singură dată propunerile.”, a declarat Liviu Avram la Digi24. 

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Femeia care și-a cumpărat un avion pentru a nu mai plăti mereu două locuri a intrat pe teren și internetul ”a explodat”

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Ce pensie va avea Iohannis. Președintele a adunat 42 de ani de muncă

Iohannis se pensionează din postul de profesor de la Colegiul „Brukenthal”. Președintele a ținut catedra blocată 27 de ani

Klaus Iohannis a promulgat legea care devansează alegerile prezidenţiale

Iohannis a discutat cu premierul canadian Justin Trudeau despre NATO

Partenerii noștri