Liviu Avram, după ce Iohannis a refuzat 2 miniștri PSD: E o revoltă în genunchi a președintelui

Data publicării:
liviu avram la digi24

Jurnalistul Liviu Avram spune că există posibilitatea ca PSD să revină la președintele Klaus Iohannis cu aceleași două propuneri pentru ministerul Transporturilor și ministerul Dezvoltării pe care șeful statului le-a refuzat marți. Liviu Avram este de părere că lipsa argumentării în refuzul numirilor Olguței Vasilescu și a lui Ilan Laufer arată că președintele încearcă să câștige capital de imagine în fața propriului electorat. 

„Nu împărtășesc opinia conform căreia președintele joacă dur. Este o revoltă în genunchi a președintelui. A respins doi miniștri după un criteriu pe care nu l-a explicat. Dacă era că respinge miniștrii care au mai fost în Guvernele PSD în ultimii doi ani, ipoteza pică pentru că domnul Leșu a mai fost și l-a acceptat.

Nu reușesc să văd care este criteriul după care i-a respins pe cei doi. Și un alt element care mă face să cred că este o paradă de imagine a lui Iohannis, ca să mimeze o opoziție față de guvern este că știe foarte bine că a doua oară nu va mai putea refuza. Nimic nu împiedică PSD să revină la președinte tot cu domnul Laufer și cu doamna Vasilescu. E o simplă întârziere, o simplă hârjoană, una pur politică, dacă nu politicianistă.

Președintele încearcă să mai salveze cât de cât din imaginea de om înfrânt, pe care și-a construit-o cu migală mai ales în ultimul an de mandat, când a pierdut absolut toate bătăliile pe care era dator să le poarte și nu le-a purtat.

PSD poate reveni cu aceleași propuneri și președintele va fi nevoit să le accepte. CCR a clarificat deja situația miniștrilor. În chestiunea numirii miniștrilor prevederile sunt foarte clare: președintele poate refuza o singură dată propunerile.”, a declarat Liviu Avram la Digi24. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri