Live

Mesajul lui Juncker pentru România: „Nu trebuie să exportăm în Europa conflicte interne. E nevoie de consens”

Data actualizării: Data publicării:
Foto: GettyImages

Trebuie să existe o atmosferă de consens în România pentru o președinție de succes a Consiliului UE, a declarat, la Cotroceni, președintele Comisiei Europene, Jean Claude Juncker.

Ar fi foarte bine ca, în interiorul țării dumneavoastră, să existe o atmosferă și un spirit de consens, care să permită ca Europa să avanseze și nici nu trebuie să ne angajăm într-o polemică fără sens și fără scop, pentru că acest lucru va duce la multe probleme interne și externe”, a spus șeful Comisiei Europene.

România vrea să fie de folos Europei și, de aceea, va trebui să stabilească la nivel intern condițiile preliminare care să-i permită să aibă o președinție de succes. Cred că, pentru prima președinție română, există toate șansele să fie o mare președinție”, a adăugat Jean Claude Juncker.

Întrebat despre amnistie și grațiere, Jean Claude Juncker a declarat: „Am vrut să reamintesc regulile europene. Este vorba de respectarea absolut necesară a  statului de drept. Am spus că Europa e făcută şi din compromisuri, dar nu trebuie să existe compromisuri pe aspectele esenţiale, pentru că aceste aspecte esenţiale ar fi afectate negativ dacă s-ar acorda o amnistie aşa cum preconizează unii din ţara dumneavoastră. Dacă aceasta ar intra în vigoare ar fi un pas înapoi”.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

”V-ați propus să mă luați la mișto?”. A aflat că FCSB a luat titlul și nu s-a abținut: ”Ca un cuțit în inimă”

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Ciolacu, despre şansele lui Iohannis la şefia NATO: Atuul preşedintelui este faptul că nimeni nu este împotriva domniei sale

Ciolacu, întrebat dacă Iohannis l-a recomandat pe Cîrstoiu candidat la Primăria Capitalei: „Nu, Doamne ferește!”

Burduja a aflat că va fi candidatul PNL la Primăria Capitalei când era în Coreea de Sud: M-a sunat domnul Ciucă la 6:50 dimineața

Vicepreședintele Turciei a venit în vizită oficială în România și s-a întâlnit cu Marcel Ciolacu

Partenerii noștri