Live

Nicușor Dan, despre testarea bucureștenilor: Ce se întâmplă acum e o risipă de bani. Nu aș fi testat la întâmplare

Data actualizării: Data publicării:
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Nicușor Dan, candidat la primăria Capitalei, spune că programul de testare în masă a bucureștenilor e „o risipă de bani”, așa cum a fost gândit. El spune că, dacă ar fi fost primar, ar fi testat persoanele din zonele de risc, nu pe cele care se înscriu pe bază de voluntariat.

 

Nicușor Dan spune că ar fi trebuit testate persoanele care sunt în zone de risc - șoferii STB, medicii, asistenții sociali, funcționarii.

„Testarea în masă – sunt două tipuri: testarea pe anticorpi, lucru care se face - și Ministerul nătății vrea să facă -și ea se face după ce pandemia a trecut, pentru ca persoanele infecate să nu dezechilibreze statistica. Dacă o face Ministerul Sănătății, e inutil să o mai faci și tu ca autoritate locală. În București se face cu o primă generație de teste, cumpărate prin luna martie, care dă o rată de eroare foarte mare. Sunt niște bani aruncați. Al doilea tip de testare care se întâmplă în București e o testare primul venit -primul servit. Pur și simplu, 2 milioane de lei aruncați pentru că, atâta timp cât nu ai o eșantionare, 99% dintre oameni nu vor fi infecti și rezultatul e zero”, a spus Nicușor Dan la Digi24.

Dacă aș fi fost primar aș fi avut grijă să existe suficient de multe teste la începutul epidemiei și cu aceste teste nu aș fi testat la întâmplare, pentru nu erau capacitatatea fizică și resursele necesare pentru asta, ci doar persoane din zone de risc și suspiciunile. Ce se întâmplă acum, după ce vârful a trecut, e o risipă de bani, nu aș fi făcut-o”, adăugat el.

Editor web: Monica Bonea

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Are 38 de ani și a iscat multe discuții după ce s-a aflat ce dietă ține. ”N-ar trebui să te lauzi cu asta”

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Nicușor Dan nu vrea să aibă o dezbatere cu Sebastian Burduja: „Se spun lucruri și eu vreau să am sprijinul PNL”

De ce un Plan pentru București

Burduja, despre candidatura la Primăria Capitalei: „Sunt o alternativă pentru schimbare. Nu am mai fost primar în acest oraș”

Burduja îl critică pe N. Dan pentru că a retras polițiștii din locurile publice: „Fenomenul drogurilor e cea mai mare problemă”

Partenerii noștri