Live

Orban s-a enervat la Parlament, când a explicat cum a ajuns să fie fotografiat în geacă roşie alături de Dragnea. "Bucuraţi-vă acum!"

Data actualizării: Data publicării:

Ludovic Orban a ţinut să explice în discursul susţinut la finalul dezbaterii moţiunii de cenzură în Parlament" cum a ajuns să fie fotografiat alături de Liviu Dragnea, purtând o geacă roşie.

Orban a povestit istoria fotografiilor în care apare îmbrăcat în geacă roșie, alături de Liviu Dragnea, care poartă o geacă galbenă, afirmând că au fost făcute în 2009.

"Acele poze făcute în 2009, după turul 2 al alegerilor prezidenţiale, în care conducerea PSD a venit să mulţumească conducerii PNL, lui Crin Antonescu, care ulterior a şi fost cel cu care v-aţi înţeles când aţi pus bazele USL, nu cu mine, şi schimbul de geci a fost făcut cu următorul scop – preşedinţii celor două partide de atunci, Crin Antonescu la PNL şi Mircea Geoană la PSD.... Crin Antonescu mi-a cerut mie să ies la conferinţa de presă în geaca roşie, şi Mircea Geoană i-a cerut lui Dragnea să iasă îmbrăcat în geaca galbenă.

Vă faceţi că nu ştiţi.

După ce am probat gecile, Dragnea a ieşit la conferinţă în geaca galbenă, iar eu nu am ieşit în faţa românilor cu geaca roşie, pentru că mi-a fost ruşine să port geaca roşie.

Bucuraţi-vă acum că aveţi impresia că sunteţi majoritari, dar sunteţi într-o cruntă minoritate pe stradă!", a replicat Ludovic Orban.

Reacţia vine după ce liderul deputaților PSD, Alfred Simonis, a venit la tribuna Parlamentului cu două fotografii în care Ludovic Orban apare alături de Liviu Dragnea: „Ați candidat de pe listele USL! (...) Ați petrecut aseară la Guvern, dar înțeleg că v-ați vitaminizat.” 

"Țin să îi reamintesc domului Orban că și domnia sa a fost parlamentar pe liste făcute cu același pix al președintelui Dragnea, în 2012, când ați candidat impreună în USL. Nu păreati atunci să fiți deranjați de culoarea pixului sau a gecii. (... )Pe noi nu ne-a pus nimeni pe noi nu ne pune nimeni din pix. Dacă la PNL este așa, se explică unele lucruri.", a declarat la Parlament Alfred Simonis.

Redactare G.M.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Femeia care și-a cumpărat un avion pentru a nu mai plăti mereu două locuri a intrat pe teren și internetul ”a explodat”

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Ludovic Orban, despre rocada candidaților PSD și PNL: Se schimbă ca șosetele, dar, dacă nu se spală, tot pute

Judecătorii au anulat probele în dosarul de trafic de influență al lui Dragnea pentru vizita la Trump. Dosarul se întoarce la DNA

Românul din Suedia cu plăcuțe M...PSD a intrat în politică. Cărui partid s-a alăturat Răzvan Ştefănescu

Ludovic Orban ameninţă Guvernul cu plângere penală dacă va „da liber traseismului politic al aleşilor locali”

Partenerii noștri