Live

Exclusiv PNL nu exclude susținerea Gabrielei Firea la Primăria Capitalei. Ce spune Alina Gorghiu despre Nicușor Dan

Data actualizării: Data publicării:
Ministrul Familiei, Gabriela Firea. Foto: Profimedia Images

Vicepreședintele PNL Alina Gorghiu, ministrul Justiției, a declarat, joi, la Jurnalul de Seară de la Digi24, că liberalii și PSD nu au acum proiecte comune pentru alegerile locale din 2024 dar că nu este exclusă susținerea unui candidat al social-democraților precum Gabriela Firea, pentru Primăria Bucureștiului. Ea spune că preferă un candidat propriu, făcând referire și la Ciprian Ciucu, edilul Sectorului 6 și președintele organizației PNL București.

„Nici acest lucru nu este stabilit la acest moment. E greu de exclus ceva în politica de astăzi, mai ales când funcţionezi într-o coaliţie guvernamentală dreapta-stânga, PNL-PSD, însă vă spun că avem suficienţi oameni bine pregătiţi din punct de vedere al administraţiei care să poată câştiga Capitala”, a afirmat Alina Gorghiu, întrebată dacă PNL va merge cu Nicuşor Dan la alegerile locale din Bucureşti, în 2024, sau o va susţine pe Gabriela Firea, care va candida din partea PSD.

Aceasta a spus că primarul Sectorului 6 „ştie să facă administraţie”.

„Ciprian Ciucu e un primar care a demonstrat că ştie să facă administraţie, s-a ocupat mai puţin de politică, dar din Sectorul 6 a reuşit să facă o emblemă în aceşti 3 ani de administraţie”, a mai afirmat Gorghiu. 

Întrebată dacă este o posibilitate ca liberalii să nu-l mai susţină pe Nicuşor Dan, ca la ultimele alegeri, Gorghiu a precizat: „De ce nu? Performanţa unui primar este evaluată de organizaţia de Bucureşti. Domnia sa a fost o alegere de conjunctură pe care fostul preşedinte al PNL a făcut-o. S-a mers mai mult atunci pe filozofia să piardă Firea decât să câştige candidatul PNL. S-a optat pentru o soluţie din afara partidului”. 

Ministrul liberal al Justiţiei precizează că ar prefera „o soluţie liberală, nu o soluţie de import” pentru Bucureşti.

Editor : A.C.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

FOTO A "măcelărit" imnul în fața a 70.000 de oameni și a ajuns să fie batjocorit în întreaga țară: "Retrage-te!"

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Tinerii care au omorât în bătaie un bărbat lângă parcul Crângași din București au fost arestați preventiv

Un medic din București, cercetat după ce ar fi uitat o compresă în abdomenul unei paciente. Femeia a făcut septicemie și a murit

Candidații pentru Primăria Capitalei Sebastian Burduja (PNL) și Mihai Enache (AUR) vin la Digi24, la ora 15.00

Prognoza meteo pentru București. Urmează două zile cu vreme rece, vânt și ploaie

Partenerii noștri