Live

Pricopie: După discuţiile din PE de pe 3 octombrie, nevoia de schimbare din PSD va fi şi mai clară

Data actualizării: Data publicării:

Nevoia de schimbare din PSD va fi şi mai clară după discuţiile din Parlamentul European de pe 3 octombrie, iar la următoarea şedinţă a CExN social-democraţii ar putea constata că resursele de credibilitate politică în cazul liderului partidului s-au epuizat, spune rectorul Şcolii Naţionale de Studii Politice şi Administrative (SNSPA), Remus Pricopie, citat de Agerpres.

„Cred că vineri, după CEx-ul PSD, modelul conducerii unipersonale în politica românească a devenit istorie. Dacă a fost nevoie de 8 ore pentru a discuta o chestiune care se putea tranşa foarte rapid (demisia sau nu a liderului partidului) înseamnă că există dileme serioase privind viitorul leadershipului PSD. Scorul acestei şedinţe a fost prezentat ca un succes zdrobitor, însă, o privire rece, de ansamblu, arată altceva. Acum trei săptămâni, la Neptun, existau doar două voci care contestau liderul. Vineri, au fost 10-12 plus - foarte important - aproximativ 20 de membri CEx care au evitat să-şi arate în mod explicit sprijinul faţă de actuala conducere PSD”, a scris Pricopie pe Facebook.

Potrivit acestuia, la următoarea şedinţă a CExN, social-democraţii ar putea asista la faptul că „resursele de credibilitate politică ale lui Liviu Dragnea s-au epuizat”.

„La următoarea şedinţă am putea asista la o confirmare a faptului că resursele de credibilitate politică ale domnului Liviu Dragnea s-au epuizat şi în interiorul partidului, nu numai în exterior - unde este cotat cu sub 4% încredere. În opinia mea, toate aceste frământări ale celui mai mare partid politic din România sunt benefice pentru democraţie şi participarea la decizia politică. Partidele politice responsabile - şi cu atât mai mult cele care au responsabilitatea guvernării - trebuie să accepte schimbările interne în beneficiul societăţii. Cred, de asemenea, că după discuţiile din Parlamentul European din data de 3 octombrie (n.r. - pe marginea violenţelor de la protestul din 10 august), nevoia de schimbare din PSD va fi şi mai clară”, a spus Remus Pricopie.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Femeia care și-a cumpărat un avion pentru a nu mai plăti mereu două locuri a intrat pe teren și internetul ”a explodat”

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Giorgia Meloni și-a anunțat candidatura la alegerile europarlamentare: „Să trimitem stânga în opoziție”

"Foloseşte-ţi votul": Parlamentul European a lansat clipul electoral prin care cheamă cetățenii UE să voteze la alegerile europene

Eurodeputații au revizuit politica agricolă. Fermele mici, exceptate de la controale şi sancţiuni pentru nerespectarea unor norme

Asistentul europarlamentar suspectat că spiona pentru China a fost arestat. El ar fi spionat inclusiv opozanți chinezi

Partenerii noștri