Pricopie: După discuţiile din PE de pe 3 octombrie, nevoia de schimbare din PSD va fi şi mai clară

Data actualizării: Data publicării:
remus pricopie la digi24 captura-2

Nevoia de schimbare din PSD va fi şi mai clară după discuţiile din Parlamentul European de pe 3 octombrie, iar la următoarea şedinţă a CExN social-democraţii ar putea constata că resursele de credibilitate politică în cazul liderului partidului s-au epuizat, spune rectorul Şcolii Naţionale de Studii Politice şi Administrative (SNSPA), Remus Pricopie, citat de Agerpres.

„Cred că vineri, după CEx-ul PSD, modelul conducerii unipersonale în politica românească a devenit istorie. Dacă a fost nevoie de 8 ore pentru a discuta o chestiune care se putea tranşa foarte rapid (demisia sau nu a liderului partidului) înseamnă că există dileme serioase privind viitorul leadershipului PSD. Scorul acestei şedinţe a fost prezentat ca un succes zdrobitor, însă, o privire rece, de ansamblu, arată altceva. Acum trei săptămâni, la Neptun, existau doar două voci care contestau liderul. Vineri, au fost 10-12 plus - foarte important - aproximativ 20 de membri CEx care au evitat să-şi arate în mod explicit sprijinul faţă de actuala conducere PSD”, a scris Pricopie pe Facebook.

Potrivit acestuia, la următoarea şedinţă a CExN, social-democraţii ar putea asista la faptul că „resursele de credibilitate politică ale lui Liviu Dragnea s-au epuizat”.

„La următoarea şedinţă am putea asista la o confirmare a faptului că resursele de credibilitate politică ale domnului Liviu Dragnea s-au epuizat şi în interiorul partidului, nu numai în exterior - unde este cotat cu sub 4% încredere. În opinia mea, toate aceste frământări ale celui mai mare partid politic din România sunt benefice pentru democraţie şi participarea la decizia politică. Partidele politice responsabile - şi cu atât mai mult cele care au responsabilitatea guvernării - trebuie să accepte schimbările interne în beneficiul societăţii. Cred, de asemenea, că după discuţiile din Parlamentul European din data de 3 octombrie (n.r. - pe marginea violenţelor de la protestul din 10 august), nevoia de schimbare din PSD va fi şi mai clară”, a spus Remus Pricopie.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri