Live

Procedura de achiziţie a celor patru corvete, lansată

Data publicării:

Ministrul Apărării Naţionale, Mihai Fifor, a declarat vineri, la Bistriţa, că a fost lansată procedura specifică pentru construcţia a patru corvete multifuncţionale, transmite Agerpres.

"Ieri am lansat procedura specifică pentru construcţia celor patru corvete multifuncţionale, care se vor produce - aceasta este condiţia de bază - într-un şantier naval din România, prin transfer tehnologic, iar cu offset-ul de la cele patru corvete se vor moderniza cele două fregate pe care Marina Română le are de modernizat", a declarat Mihai Fifor, citat de Agerpres.

Potrivit oficialului, procedura a fost afişată pe site-ul Romtehnica.

Fifor a subliniat că şi modernizarea celor două fregate achiziţionate de la britanici, cu offset-ul de la corvete, se va face tot într-un şantier din România. "Dorim să întoarcem în industria naţională de apărare cât mai mult din acest 2% pe care îl avem alocat", a menţionat ministrul.

Ministrul Apărării Naţionale a efectuat, vineri, o vizită de lucru la sediul Brigăzii 81 Mecanizată "General Grigore Bălan" din Bistriţa, care în luna iulie urmează să trimită aproximativ 470 de militari într-o misiune în Afganistan.

Mihai Fifor a fost însoţit de şeful Statului Major al Forţelor Terestre, general-maior Ovidiu Uifăleanu, şi de comandantul Diviziei 4 Infanterie "Gemina", generalul de brigadă Virgil Ovidiu Pop. 

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Cea mai în formă jucătoare din lume, un car de nervi în meciul cu Jaqueline Cristian: ”Vino aici! Mai mult respect” VIDEO

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Premierul spaniol Sanchez va anunţa dacă demisionează. Mii se susținători au ieșit în stradă la Madrid și i-au cerut să nu o facă

Piedone îl ironizează pe Ciolacu: Văd c-ai mai albit în ultima lună! Stresat? Eşti bine?

Traian Băsescu, despre candidatura lui Iohannis la NATO: „Nu are nicio șansă”

Băsescu este convins că Ciolacu va pierde PSD dacă Firea va câștiga Primăria Capitalei: „Nu-l iartă, nici eu nu l-aș ierta”

Partenerii noștri