Live

Promisiunea lui Liviu Dragnea privind legea pensiilor

Data publicării:

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat miercuri că proiectul legii pensiilor va fi finalizat până în toamnă, când va începe sesiunea parlamentară, iar la finalul anului va fi adoptat.

"În această vară voi lucra cu colegii mei, cu doamna Olguţa Vasilescu, doamna prim-ministru şi cu alţi colegi şi în toamnă vreau să intrăm în forţă cu legea pensiilor. O vom face, este o lege extrem de mult aşteptată, este o lege nu uşoară, dar este o altă măsură pe care trebuie să o luăm pentru a mai îndrepta o uriaşă nedreptate care există în România de ani buni, o uriaşă nedreptate care se face pensionarilor. Nu va fi uşor de adoptat această lege, sunt sigur că vom avea şi aici piedici uriaşe, pentru că este un mare bine care se va face pentru o categorie mare de români, vorbim de milioane de români care vor beneficia de ea, dar îi asigur că o vom duce la capăt şi o vom scoate. Vor începe discuţiile cu asociaţiile de pensionari, şi nu numai, până la sfârşitul verii, până la începerea sesiunii parlamentare, proiectul va fi finalizat şi vom intra în proceduri în forţă, în forţa constituţională şi legislativă, în aşa fel încât până la sfârşitul sesiunii de toamnă, adică până la sfârşitul acestui an, legea pensiilor să fie adoptată în Parlament", a spus Dragnea la Antena 3.

El a adăugat că este vorba de "reaşezarea unui sistem uriaş, care a tot fost complicat şi încâlcit de-a lungul anilor" şi că sunt români care pe aceeaşi durată de muncă şi pe aceleaşi condiţii au pensii diferite.

Sursa: Agerpres

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

”V-ați propus să mă luați la mișto?”. A aflat că FCSB a luat titlul și nu s-a abținut: ”Ca un cuțit în inimă”

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Ciolacu, despre șoseaua surpată în Slănic Prahova: E un drum peste mină. Ce vreți să fac? Să știu unde s-au făcut drumurile peste mine?

Caz șocant în Gorj. Un copil ar fi fost vândut în Germania pentru 8.000 de lei. DIICOT a deschis dosar penal pentru trafic de minori

Guvernul alocă fonduri pentru programul „Electric Up”. Până la 150.000 de euro pentru panouri fotovoltaice. Cine poate obține finanțare

Grindeanu: Cheia localelor este să se aleagă oameni care să ţină legătura cu Guvernul pentru investiţii

Partenerii noștri